nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Apoderament republicà

L'esgotament del Règim del 78 és tan evident i absolut que ni la seva major crisi, provocada per la proclamació de la República catalana, ha aconseguit que en sorgeixi cap proposta mínimament nova i constructiva.

L'única resposta que ha estat capaç de donar el Règim a la ruptura de les seves costures ha estat la violència. Violència en forma d'amenaça, violència judicial, violència policial i militar... Violència en definitiva.

A causa de la por que ha generat aquesta violència entre el lideratge polític català, no s'ha pogut desenvolupar la República proclamada per voluntat de la majoria social dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

I malgrat això, la majoria social que vol la independència, noha desaparegut. No s'ha dissolt.

A partir d'aquí, què cal fer per implementar la república desitjada per una majoria de la ciutadania? Doncs no queda més remei que construir-la dia a dia, pas a pas a través de l'apoderament republicà.

Cal bastir organismes populars que es declarin sobirans; cal alliberar territori a partir dels municipis que declarin la seva adhesió a la República catalana i no a la monarquia espanyola; cal anar alliberant àmbits progressivament. Deixar de posar doblers en institucions espanyoles i posar-los a les catalanes. Deixar d'obeir l'autoritat espanyola i construir contrapoders i anar copant en control de les infraestructures.

L'Apoderament republicà necessita que des de les institucions de la Generalitat, els polítics creïn marcs i estructures republicanes, però sobretot necessita de l'autoorganització de la ciutadania.

Exercir l'apoderament república vol dir exercir la independència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 2 anys

Ja se ha guanyat a Castella, ès qüestió de esperar i deixar que passin els mesos, a poc a poc se veurà els resultats dins 6, 7, 8, 9, 10, ... mesos.

Valoració:-1menosmas
Per Salvador, fa mes de 2 anys

Tomeu, es increíble que te creas lo que dices. Lo digo con la mayor benevolencia posible, pues me resisto a creer que pueda creer alguien en las animaladas que defiendes. Sin acritud.

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 2 anys

Lo que has de explicar Tomeu es com se cuina icom se menge, tot això que dius no es mes que musica celestial per voltros

Valoració:0menosmas
Per dubtes, fa mes de 2 anys

Me gustaría saber si lo que larga el tal Marti, se lo cree de verdad. En caso afirmativo habría tela más que suficiente para un estudio en profundidad. Martí. es inteligente y he de pensar que lo dice es para "mantener las esencias lo más puras posible". O para ver si cae algún incauto.

Tú te limitas al "hay que hacer", pero como buen mallorquín detrás de la roca. Y si dan, que reciban otros. Tú frente al teclado, y se acabó.

Valoració:1menosmas
Per Miquel, fa mes de 2 anys

Que utilitzeu la paraula "regim" (per donarli el mateix significat que el regim franquista) ja descualifica el que puguis dir.

I lo que ens oferiu? que no es un nou "regim"?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris