cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

Llibertat presos polítics, fort i clar!

Sembla mentida però és cert. Un govern elegit democràticament que compleix amb allò a què es va comprometre en el seu programa electoral, és empresonat per un estat que no ha acceptat el diàleg ni ha volgut veure la realitat que es viu a una part ben important del territori que diuen és seu i indivisible.

Sortírem al carrer, a la plaça de Cort, a les places de molts pobles de Mallorca, de Menorca, d’Eivissa. Tornam a cridar, quaranta i escaig anys més tard, LLIBERTAT, fort i clar. Tornarem a sortir les vegades que siguin necessàries, fins que en Jordi Cuixart, en Jordi Sànchez, n’Oriol Junqueras, en Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó siguin de bell nou al carrer, amb els seus. Els hem de nomenar pels seus noms, persones honestes, bona gent, que allò que han fet és exercir la responsabilitat de dirigir Conselleries d’un govern triat per la majoria del poble català.

Hem de tornar a sortir al carrer i també hem de parlar molt, rebatre arguments fàcils que justifiquen l’empresonament. Arguments que apareixen a les xarxes, com «ells ho sabien, que es botaven la llei», o pitjors que mostren una agressivitat fora mida. No són lladres, no han furtat doblers públics com el Sr. Barcenas, o el Sr. Granados, o el Sr. Urdangarín, o el Sr... val la pena recordar la gran llista de casos de corrupció de responsables del Partit Popular al davant d’institucions públiques?

No, no han furtat doblers públics, no han llevat la vida de cap persona, delictes greus que mereixen la presó, després d’un judici just amb garanties. O no defensem la separació de poders? No creiem en la suposada «imparcialitat» de la justícia? No defensen, ells, els del PP, que la justícia és independent del poder executiu? S’han quedat tots sols o millor dit, ben acompanyats per Ciudadanos i alguns dirigents del PSOE dient que respecten les decisions judicials, com si no sabessin que s’ha demostrat que el Fiscal General -reprovat pel Congrés- ha dictat pràcticament la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional.

Aquests dies llegim molts articles de prestigiosos juristes, raonant acuradament el poc pes de les acusacions, l’arbitrarietat i la desproporció de l’empresonament, amb els afegits de «preventiu» i sense fiança!

L’any 2017, quaranta anys més tard de les primeres eleccions democràtiques, hem de tornar a exigir AMNISTIA, sortida al carrer dels presos polítics a les presons madrilenyes. Les decisions polítiques  preses segons un programa electoral votat per la gent no poden ser motiu de pèrdua de llibertat. No pot ser que una persona demòcrata accepti aquesta situació. No hi ha cap justificació possible.

No volen acceptar que una gran part del poble català està fermament compromès amb aquestes persones empresonades, perquè han fet possible allò que prometeren. Perquè les mobilitzacions pacífiques, ciutadanes, dels darrers anys han empès als representants polítics a exercir la seva responsabilitat.

Com ho solucionaran? Més presó? Si els resultats de les eleccions del pròxim 21 de desembre tornen a donar majoria als partits independentistes, què faran? Altra vegada repressió i article 155? No deixaran conformar el Parlament? No acceptaran el nou govern sorgit de les urnes?

El Sr Rajoy donà lliçons de democràcia al Sr. Maduro, en haver empresonat un líder de l’oposició. Ens ho recorda un vídeo que es reprodueix per les xarxes. Ara, empresonant Consellers i Conselleres d’un govern de la Generalitat, pot sentir-se demòcrata? Vergonya, cavallers, vergonya!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris