lluvia ligera
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
26°

Mallorca solidària amb Catalunya

Herois de Mallorca / herois catalans / que en les hores greus / us dàreu les mans / fent del vostre exemple / sagrada costum / jo us tinc en ma vida / de guia i de llum / jo som mallorquí / i és la meva glòria / esser català / per la meva història.

Els versos escrits per Pere Capellà agafen una nova dimensió aquests dies. Mallorca torna a destacar per la seva solidaritat amb els germans del Principat en aquestes hores greus.

Cada dia que passa, a mesura que la repressió de l'Estat espanyol cap a Catalunya es fa més evident, augmenten les mostres de solidaritat cap a la lluita dels catalans per assolir la llibertat col·lectiva, provinents de tot el món.

Però sense cap dubte, les mostres més potents de solidaritat han sorgit de Mallorca i de Menorca. I també de Formentera i Eivissa.

Centenars de mallorquins desafiaren els cordons policials a l'entorn de Rajoy, per reivindicar «deixau votar al poble català!». Dies abans s'havien fet concentracions de suport a molts de municipis de Mallorca i Can Alcover va quedar petit per acollir tanta solidaritat en un acte organitzat per Avançam.

I aquest diumenge, Inca ha estat el cor del moviment internacional de solidaritat cap a Catalunya gràcies a l'acte organitzat per MÉS, que ha aplegat diverses organitzacions sindicals i polítiques que han expressat el seu suport al referèndum d'autodeterminació dell proper 1 d'octubre.

En els propers dies hi haurà encara més mostres de solidaritat amb els germans continentals... I dia 1, serem molts els mallorquins (i els illencs) que ajudarem a fer realitat el referèndum d'autodeterminació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 3 anys

T'has oblidat es ducat de neopatria i es de Atenasl

Valoració:-5menosmas
Per Xesc, fa mes de 3 anys

(1) La nació catalana està repartida entre quatre estats: el Regne d'Espanya, la República francesa, la República italiana i el Principat d'Andorra.

(2) El nostre país complet (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer) és conegut per la població més conscient de la seva nacionalitat -i que és majoria- amb el nom de Catalunya (la terra dels catalans).

(3) La llengua pròpia d'aquest país i d'aquesta nació és la llengua catalana.

Valoració:-2menosmas
Per Tomeu de Palma, fa mes de 3 anys

Quina llàstima. Que hagis tornat, vull dir. Et vaig veure part darrera del faristol on parlava una independentista al Parlament de Catalunya i vaig pensar "ara en Tomeu està on li toca, d'on es sent". Però, quina llàstima, has tornat. No sé que hi fas aquí, ni tu ni tots els que pensau igual, aquells que confoneu i feis confondre unitat lingüística amb país, país amb Estat o Estat amb nació. Els més important és confondre, o no?. I si es pot a viure del "cuento", millor.

Valoració:-7menosmas
Per r, fa mes de 3 anys

Mientes. Solo algunos mallorquines y nada más.

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». La Nostra Terra (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer, fa mes de 3 anys

El 100% dels patriotes mallorquins, gironins, valencians, menorquins, lleidatans, castellonencs, algueresos, tarragonins, alcoians, barcelonins, rossellonesos, eivissencs, fragatins, etc. volen, com és normal a tot el món, la independència del seu país; en el nostre cas, Catalunya.

Valoració:2menosmas
Per Xesc, fa mes de 3 anys

Deman, per endavant, disculpes per l'atreviment, però crec que el títol de l'article s'ajustaria a la realitat si, més o manco, hagués estat el següent:

"Mallorca solidària amb la resta de Catalunya"

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Quin percentatge de mallorquins fan costat a sa independencia de Catalunya?
No en xerrau perque sou quatre i dos mes total sis

Valoració:-9menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Molt oportú Tomeu, jo som mallorquí / i és le meva glòria/ esser catalá / per la meva hisòria, / i mai ha fet falta que m'adoctrinassin , perque antes de que me parissin ja ho era, salut , república, 6 dias i seguim resistint.

Valoració:2menosmas
Per Visca Catalunya lliure i sencera!, fa mes de 3 anys

Els mallorquins, evidentment i com és natural, som solidaris amb nosaltres mateixos; perquè Catalunya és una nació en què els catalans insulars (els de les Illes Balears, els de l'Illa Plana o Tabarca, els de l'Alguer, etc.) som patriòticament inseparables dels del Continent (els del Principat, els de la resta de València, etc.).

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris