algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

'Tot inclòs': moltes paraules i pocs fets

En aquest país fa molts d'anys que xerram d'aquesta modalitat turística denominada tot inclòs. Com tot a la vida, aquesta modalitat té avantatges i inconvenients, crec que existeix un consens important en que és una oferta que no es pot prohibir, ja que és un segment de mercat al qual no podem renunciar. De fet, és una oferta que necessita una regulació per intentar minvar els  efectes negatius que pot dur associats. Existeix un tot inclòs de qualitat, ben fet, que s'ha de poder continuar duent a terme sense cap emperò. A la vegada, existeix un tot inclòs fet de qualsevol manera, sense un servei i uns estàndards mínims, que s'hauria de reconduir.

L'actual majoria política tenia  entre un dels seus compromisos la regulació del tot inclòs. Després de dos anys llargs de govern res se sap sobre aquesta qüestió. El més sorprenent és que davant una iniciativa d’El Pi en què es reclamava que la regulació fos una realitat el maig de 2018, és a dir, just a l'inici de la darrera temporada turística de l'actual legislatura, resulta que els partits que conformen l'executiu varen votar en contra. No m'estranya que hi hagi decepció en determinats sectors.

El tot inclòs ha tengut una forta incidència sobre el comerç turístic, sobre la restauració i els bars... En algunes zones ha provocat un canvi de fisonomia. Hi ha una necessitat de posar ordre i de garantir uns mínims. Encara que a alguns només els hi agradin els debats simplistes que per un titular poden funcionar, la realitat i els votants acaben percebent que això és postureig i no ens podem quedar a la simple superficialitat.

Una obra de govern té recorregut quan es resolen, totalment o parcialment, alguns dels problemes complexos que té plantejats una societat. Si no s'afronten, o s'afronten amb una espècie de remissió cap endavant com ha  passat amb el lloguer turístic (una futura normativa de zonificació a fer pels consells, moratòria...), aleshores, el recorregut s'estronca... N'hi ha que són uns cracks per dir com s'ha de fer el consum d'alcohol als avions o als aeroports, o per donar consells a en Trump, però en allò que si depèn d'ells, costa moltíssim que donin una passa endavant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris