cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Campanya contra les agressions per raó de llengua

«Hábleme en español que es un idioma bien bonito y es el más hablado del mundo, así nos entendemos todos», això és el que li va dir una empleada d'Aena, l'empresa que gestiona l'aeroport, al president del Cercle Mallorquí de Negocis, Bartomeu Rosselló, quan aquest li va fer una pregunta.

És lamentable que a l'any 2017 encara es produesquin aquestes actituds xenòfobes, supremacistes castellanistes i colonialistes.

Durant una desena d'anys vaig ser el responsable de l'ara desapareguda Oficina de Drets Lingüístics i en aquells anys vàrem aprendre que aquests tipus d'accions i altres de major violència són recurrents en la nostra societat i que l'única manera d'erradicar-les és fer com es fa amb la resta de violències: fent-les surar, donant-lis visibilitat i mostrant el nostre rebuig cada vegada que es repeteixin.

No estaria de més recuperar l'Oficina de Drets Lingüístics, o, com a mínim, posar en marxa una campanya de denúncia de les actituds supremacistes i xenòfobes contra el català i de suport a la convivència lingüística.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 3 anys

Sobretot als restaurants, és notable observar com els cambres i cambreres atenen als clients en espanyol, anglès, alemany o altres i no en català, en territori on l’únic idioma propi és el català.
Podeu imaginar-vos que un austríac, en un restaurant de Viena, no fos atès en alemany?

Valoració:9menosmas
Per Miquel, fa mes de 3 anys

Quan m’escolaritzaren, als tres anys d’edat (1948), m’imposaren l’espanyol, i aquesta imposició encara dura gràcies a la Constitució. Malgrat que alguns capsdefava diguin que mai fou objecte d’imposició.

Valoració:11menosmas
Per Antònia, fa mes de 3 anys

A mi em va passar una cosa semblant... i a més, dintre de l'avió cap a Alemanyam les hostesses varen parlar el castellà i l'anglès, però no el català, en cap moment. De tornada cap a Mallorca, a l'avió només es va parlar amb l'alemany i l'anglès. En tot moment, al territori nostre,no es va parlar la nostra llengua!!!
La diversitat sempre és riquesa!!!

Valoració:8menosmas
Per *, fa mes de 3 anys

Pero tú, Tomeu, hablas en castellano si alguna vez vas a otros territorios españoles de lengua castellana. Estoy seguro, entonces a que viene tanto fanatismo?. Las leguas, todas, son para entendernos y no para lo contrario. Ojalá solo hubiese una. La que fuese.

Valoració:-19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris