cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Criteris xenòfobs del govern Rajoy i el TC

Perseguir a algú per allò que és i no per allò que fa és xenofòbia. El Govern espanyol i l'administració espanyola de justícia han pres mesures contra la ciutadania i les institucions catalanes per haver impulsat mesures que, prèviament havien impulsat altres comunitats i no havien merescut cap acció per part del tàndem cada vegada més vinculat Govern-administració de justícia.

El Parlament de Catalunya ha aprovat una reforma del seu reglament que estableix que el grup promotor d'una proposició de llei pot sol·licitar que es tramiti pel procediment de lectura única per aprovar-la d'aquesta manera amb un únic debat en sessió plenària, si així ho acorda el mateix Ple. El sistema que es coneix com a de 'lectura única'.

Immediatament el govern Rajoy va recórrer la reforma al Tribunal Constitucional i a aquest tribunal li ha bastat mitja hora de reunió per decidir-ne la suspensió.

Ambdues accions són un escàndol. Responen perfectament a allò que deim en aquest Apunt al principi.

El sistema de 'lectura única' és vigent a gairebé tots els parlament autonòmics.

L'article 150 del reglament del Congrés de diputats espanyol diu:

« 1 - Quan la naturalesa del projecte o proposició de llei presa en consideració ho aconsellin o la seva simplicitat de formulació ho permeti, el Ple de la Càmera, a proposta de la Taula, escoltada la Junta de Portaveus, podrà acordar que es tramiti directament i en lectura única.
2 - Adoptat tal acord, es procedirà a un debat subjecte a les normes establertes pels de totalitat, sotmetent-se seguidament el conjunt del text a una sola votació.
3 - Si el resultat de la votació és favorable, el text quedarà aprovat i es remetrà al Senat, en cas contrari, quedarà rebutjat.»

A més a més, la majoria de parlaments d'Europa tenen vigent el sistema de 'lectura única'.

Més encara: el Parlament europeu, també contempla aquest sistema.

I la cirereta del pastís: què s'ha aprovat per 'lectura única al Congrés espanyol? Per exemple, la reforma de la Constitució. O l'abdicació de Juan Carlos I. O, per exemple,

la reforma recent que permet al TC suspendre càrrecs electes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per good bye spain, fa mes de 3 anys

Em fa l'afecte que qui no està a gust en aquesta terra ets tu que ja d'entrada no ets capaç de integrar-te i escrius amb una llengua forastera. Si jo vaig a Madrid no esper que ningú em parli català. Ara això sí, a casa meva no tolero que em digui "háblame en cristiano" ni que em digui "...que pone tu DNI?". El problema vostre dels qui imposau la "nación española" és que no teniu educació i no sabeu allò de "donde quiera que vayas haz lo que vieres". Si tu Per * no et vols integrar deu ser perque el que aqui hi ha no t'agrada i com molt bé has dit "... el que no está a gusto en un sitio se larga" Ala idò, ja saps el que et toca!

Valoració:2menosmas
Per *, fa mes de 3 anys

De España. No hay otra, te guste o no.

Todos habláis de despedidas, que no llegan nunca, pero los documentos y el dinero (de Europa) que lleváis en vuestros billeteros, los amáis con loca pasión. Ninguno de vosotros tiene lo que hay que tener para dejar de ser español. La Constitución lo permite. Pero ninguno hace uso de sus posibilidades. El que no está a gusto en un sitio, generalmente se larga. Ja heu saps. Arruix.

Valoració:-4menosmas
Per good bye spain, fa mes de 3 anys

@ Per*

"Cuando la nación esté troceada..." de quina nació parles? de la castellana? de la catalana? o potser de la inventada nació espanyola. Si és d'aquesta darrera no passis pena. Les coses inventades no solen durar; basta que mires el que va passar amb la Unió Soviètica.

Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

Quina vergonya. No el que fa el govern Espanyol, sino el discurs victimista i fora de tot sentit comú que destila aquest article.

Valoració:3menosmas
Per *, fa mes de 3 anys

¿Por qué lo hace ahora si antes no lo tenía? (Lectura única).

Puede que en otras lugares, tanto dentro como fuera de España, este sistema esté vigente. Puede. Pero a nadie se le ocurre trocear a su país, excepto los iluminados que tienen cara y apellidos. Esta es la diferencia, y tú lo sabes. Pero no lo dices.

Cuando la nación esté troceada, que no llegará, veremos qué es lo que dices. Seguramente que hay que "montar gabinetes de estudios". Que, por supuesto, no sirven para nada. Mejor dicho, para crear nóminas.

Y los hay que les ríen las "grasias".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris