nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

A l'equador de la legislatura

Amb motiu de la celebració dels dos anys dels Acords pel Canvi, la fundació Gadeso, publicava fa uns dies una enquesta relativa a la valoració del Govern Armengol per part de l'opinió publica illenca. Es podia apreciar una divisió en dos grans blocs: els ciutadans que consideren positiva la gestió i els que la consideren negativa. Cap líder polític arriba a l'aprovat, si bé la valoració entre ells varia, i s'expressa un ampli suport a l'Impost del Turisme Sostenible. En una part de l'estudi però apareixia una dada xocant: un 33% de la població considera que el Govern no sap "concretar els seus projectes". Això és rellevant i preocupant, ja que, un dels factors claus que va fer que l'electorat es mobilitzes amb l'objectiu de portar l'esquerra a governar fou precisament la idea de fer altres projectes diferents als de l'era Bauzá.

Quant al tarannà, és evident que, des del primer dia s'ha pogut percebre diferent del de la passada legislatura, però és cert també que moltes persones, a aquestes alçades de legislatura voldrien veure més concreció i resultats que es vagin traduint en fets concrets. Determinades qüestions en les quals el Govern s'hi ha centrat molt com la regulació del lloguer turístic només mereixen l'aprovació d'un 28% dels enquestats. I encara no se sap com es resoldrà el tema. Sí que es veu una demonització d'aquest tipus d'oferta alhora que a barris molt cotitzats de Palma s'obren nous hotels. Petits i de bon gust, és cert, però segur que contribueixen igual o mes a la gentrificació que el ciutadà que lloga una habitació de ca seva a l'estiu.

Dels tres partits que donen suport al Govern, sembla que el PSIB-PSOE és qui gaudeix d'una situació més estable. Armengol, amb un 4,6 aconsegueix la puntuació més alta. I és que fins ara, els socialistes no han patit cap crisi sonada com sí que ho han fet MÉS i PODEMOS. En el cas de MÉS, amb decisions precipitades que han demostrat desbordament per la situació, importants mancances en la capacitat per elaborar un relat propi així com resignació a anar de remolc de determinats titulars. La valoració més alta entre els líders de l'oposició és per Jaume Font (4.5). Dos anys és molt de temps en política però, atenent-nos al ressò que ha aconseguit el PI amb només 3 diputats al Parlament no seria gens descartable un resultat clarament millor del centredreta regionalista/nacionalista als propers comicis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris