algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Tots els colors de la llibertat

El 28 de juny és el dia de l’Orgull LGTBI, un dia que va començar sent la diada reivindicativa de les persones gais i que avui simbolitza la lluita pels drets dels col·lectius LGTBI (Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals), però també la celebració dels avanços aconseguits i l’exhibició de l’orgull, després de molts anys d’haver d’amagar la vertadera identitat.

Desitjam. Proposam, una societat oberta, tolerant, justa, diversa. Una societat on la diversitat que simbolitzen els colors sigui la bandera de cada dia.

Colors per celebrar una lluita exemplar a la qual li queda, encara, molt terreny per conquerir. Una societat en colors per acabar amb el blanc i negre de la dictadura, de la intolerància. Amb la foscor dels armaris autoimposats i dels calabossos imposats pels intolerants.

Colors per denunciar el patiment absurd, gravíssim, duríssim de les persones LGTBI a diversos països i en diverses èpoques històriques. Colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. Dels colors de la diversitat, l’alegria, la celebració i la llibertat. Colors per reivindicar i celebrar la diversitat afectiva sexual. Colors per llançar contra la intolerància. Colors per donar visibilitat a les persones amb orientacions sexuals i identitats de gènere diverses.

Colors també per celebrar el primer aniversari de la Llei de protecció del col·lectiu LGTBI. Una celebració lluny del cofoisme i centrada en l’anàlisi de com s’ha desenvolupat fins avui, per a què ha servit i quines millores necessita. Colors per donar a conèixer i divulgar la història de la llarga lluita pel reconeixement dels drets de les persones LGTBI. No ho han tengut fàcil en els països on han assolit un nivell important de reconeixement dels seus drets, però els colors no poden tapar la terrible realitat de persecució infame que pateixen persones, a una part important del planeta, pel sol fet de tenir una orientació sexual o una identitat de gènere diferent a la imposada per l’heteropatriarcat.

Segons Amnistia Internacional, entre el 2008 i el 2014 es varen produir un mínim de 1700 assassinats de persones transsexuals a 62 països del món. O el que és el mateix: un assassinat cada dos dies. L'alegria dels colors no ens poden fer oblidar tampoc que, a més, un terç dels països de les Nacions Unides criminalitzen les relacions entre persones del mateix sexe, 72 països del món persegueixen l’homosexualitat i vuit Estats la castiguen amb pena de mort. Segons l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Intersexuals i Trans (ILGA), la majoria de països del món no té una normativa que protegeixi els drets de les persones LGTBI. De fet, ACNUR estima que només 42 dels 194 països reconeguts per l’ONU concedeixen asil a persones amb temors fundats de ser perseguides per la seva identitat de gènere o orientació sexual.

No podem negar que el camí fet és molt important i que el que ens queda per fet també és molt llarg... un dia farem un món amb persones de tots els colors i amb tots els colors de la Llibertat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris