algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

De cada dia, una diada

134110

Dissabte que ve, el 17, a les 17,30 teniu una cita...a Ses Voltes de Palma. Ens hem de retrobar a la Festa per la Llengua que convoca l’Obra Cultural Balear. Enguany celebra els seus 55 anys de vida. Un aniversari que vol celebrar amb els seus socis i les seves sòcies, conjuntament amb la ciutadania que és conscient de la necessitat de tenir la nostra llengua a tots els àmbits públics de la societat mallorquina.

De cada dia, una diada és el lema d’enguany, l’OCB vol començar una campanya per ampliar el seu nombre d’associats. Per reforçar, amb les noves incorporacions, la seva tasca a favor de la cultura, l’ús habitual de la nostra llengua, i contribuir amb les seves activitats a fer país. Conjuntament amb entitats germanes com Paraula o Joves per la llengua, ens conviden a passar l’horabaixa del dissabte amb moltes activitats. Comptarem amb Cucorba per entretenir els infants, després actuació castellera, ballada de swing amb Maria Rosselló i els Botifanfarrons, i Ballada popular amb Música nostra.

55 anys d’una entitat no són pocs. Nasqué en plena dictadura del general Franco, el 1962, des d’aleshores ha mantingut els seus objectius com a entitat cultural en defensa de la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre país. Una entitat necessària durant aquests anys, molts ja, també imprescindible avui. Durant la seva història ha sabut mobilitzar la nostra ciutadania en defensa de la nostra llengua i cultura en etapes històriques, darrerament en resposta a la política de menyspreu dirigida pel Sr. Bauzà en la legislatura 2011-2015.

De cada dia, una diada vol ser una renovació quotidiana del compromís ferm per la nostra llengua i cultura. En una societat on la immensa majoria dels mitjans de comunicació són en castellà així com en les cadenes televisives privades que dominen l’interès de la ciutadania, on el cinema en la nostra llengua és absent a les cartelleres, llevat d’algunes excepcions puntuals, la presència de la llengua catalana requereix un esforç per part de les institucions per compensar l’oferta desigual que rebem com a consumidors dels mitjans culturals i periodístics.

Estam immersos en una societat plural, diversa, que ha vist créixer la seva població amb moltes persones que viuen i treballen aquí, provinents d’orígens molt diversos. És obligació de les institucions públiques i privades, culturals, i de tota casta, facilitar la integració de les persones nouvingudes, que puguin accedir a l’aprenentatge de la nostra llengua, al coneixement de la nostra història, a participar en la nostra cultura i tradicions, a respectar el nostre patrimoni. Perquè així construirem junts un país lliure i sobirà.

Ha de ser una feina conjunta, institucions públiques i privades, posar els mitjans necessaris per aconseguir aquest objectiu. Una feina quotidiana, amb responsabilitat i compromís.

Hem de fer una diada per la nostra llengua, cada dia.  Amb l’orgull de formar part d’una ciutadania que ha sabut defensar les seves tradicions, la seva llengua, la seva cultura, enfront d’aquells que volgueren situar-la exclusivament en l’àmbit domèstic, que la consideraven només un possible mèrit, no un requisit per accedir a un lloc de treball de les administracions públiques.

De cada dia, una diada, amb orgull de pertànyer a un poble que vol conservar el seu territori, el seu patrimoni, que vol construir una societat tolerant, respectuosa, solidària, i podeu estar ben segurs que aquesta no serà possible sense la  necessària vitalitat de la nostra llengua i cultura a tots els àmbits públics i privats. Per això, de cada dia una diada amb fermesa i compromís!

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris