algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Estic convençuda que NO em vaig equivocar

En aquest mitjà de comunicació en Tomeu Martí va publicar, fa uns dies, un article amb el títol Ens vàrem equivocar ara fa dos anys? Després d’una lectura acurada he decidit comentar-lo. Per això el títol, jo sí que estic convençuda que no vaig errar, ara fa dos anys, en donar el meu vot a MÉS per Mallorca.

A l’article s’assegura que després d’una legislatura del PP on es visqueren grans mobilitzacions ciutadanes, dues vagues de fam, la manifestació conjunta més nombrosa en la història de les quatre illes afegeix: Les forces de l’oposició es limitaven a fer discursos contra la política de Bauzà . Bons discursos això sí.

L’oposició al Parlament de les Illes Balears ha de fer discursos, ben argumentats, amb alternatives clares. És el seu paper de control al Govern, a la vegada que ha de saber fer l’altra tasca encomanada, legislar, fer lleis. L’oposició d’esquerres durant l’etapa del Govern del Sr. Bauzà, la que jo conec més, va fer bé la seva feina al Parlament, però no es va limitar a fer bons discursos. Va estar present a totes les lluites, al costat de la ciutadania conscient fos per defensar els hospitals públics amb risc de tancament, fos per reivindicar el pagament als ajuts a persones amb discapacitats o millor dit amb diversitats funcionals, fos per defensar la nostra llengua, la catalana, amb la comunitat educativa en el seu conjunt.

Les persones que ostentaven càrrecs electes de MÉS per Mallorca fos al Parlament, fos als Ajuntaments, exercien la seva feina d’oposició al PP i les seves polítiques, a la vegada que es confonien entre el conjunt ciutadà que sortia al carrer per reivindicar una altra política.

Vaig dipositar la meva confiança, i molta altra gent, en una formació que efectivament havia estat a l'altura de les circumstàncies, lluitant des de les institucions en l’oposició a les majories conservadores del PP a la vegada que al carrer.

Han passat dos anys, a l’equador de la legislatura sorgeixen opinions de tota casta a l’hora de valorar el balanç de la feina feta pels governs d’esquerres. Crec que puc afirmar que no només s’ha desfet allò que va imposar el PP del Sr.Bauzà, també s’ha avançat en aspectes importants com la protecció del territori, l’atenció a les persones, la defensa de la nostra cultura i la llengua, no només des de l’acció del Govern també des dels Consells de cada illa i dels Ajuntaments governats per les esquerres.

Moltes veus reclamen més valentia, més contundència als nostres representants polítics. Se’ls demana molt, a vegades sense tenir present les dificultats objectives que troben en la seva gestió. Dificultats des de les pressupostàries fins a les administratives, per no parlar de la manca de competències reals en aspectes tan sensibles com posar límits a la massificació en el nombre de vols   per exemple.

La crítica constructiva és un bon exercici que ha de fer la ciutadania, sé que els nostres càrrecs electes en són ben conscients. A més la promocionen en múltiples propostes de participació que faciliten aquest canal de comunicació cap als gestors. A la vegada estic convençuda que hem de saber escoltar i fer l’esforç de veure més enllà del nostre problema immediat, individual.

En haver passat dos anys des de les eleccions del maig del 2015 som de les que estic convençuda que no em vaig equivocar donant el meu suport i la meva confiança a la bona gent d’esquerres que governa ara les nostres institucions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @escardapenyes, fa mes de 3 anys

Per ventura es tracta de deixar de "sempre votar esquerres" i començar a votar progressisme de país. La realitat ens demostra que sovint no coincideixen.

Valoració:-9menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Sempre he votat, sempre esquerras, sempre amb il-lusió, sé que no em vaig equivocar, peró sé que ni han que s'equivocan, a Madrit no se pot anar plorant i llastimetjant, els catalans i els valencians ho saben bé, aquí suspiram per treure el PP del poder, i en aver-lo conseguit manque coratge per tirar endavant lo que volem i el que necessitam, se fan "cosas" com diu un, quan ells s'hi troban tiren pel dret, no tenen manías, s'hen foten de noltros i de les nostres protestes, ¿ perqué els hi em d'anar amb coques calentes ? si sou d'esquerras srs, ¡ convicció ! i empenta.

Valoració:-9menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

Tanmateix fins que no tenguem sobirania econòmica com a mínim, serà fer retxes dins l'aigua. No m'atur de llegir "voliem fer tal cosa (llegiu electrificar el tren, tren a Artà, millorar tal o qual de sanitat...) però el govern no dóna els doblers". Què hem de seguir molt de temps demanant com si fos almoina allò que ens pertoca per dret perquè ho hem guanyat, i perquè ni tan sols hem triat quant en volem regalar?

Valoració:-8menosmas
Per jbm, fa mes de 3 anys

Es dia que vegi que es membres des govern han sortit a explicar per IB· 3 i/o en roda de premsa a tots els mitjans de comunicació, s'espoli fiscal que patim per part de s'estat espanyol, i quin és es dèficit en sanitat, que seria gros si fossim només es residents però que si hi sumam es turistes que hi tenen dret és un dèficit escandalós, i quin és es dèficit per alumne en educació, i quin és es dèficit en territori públic per habitant. I expliquin també que no tgenim competències en ports, aeroports ni costes, i que la majoria de vehicles de lloguer que embossen ses carreteres paguen impost de circulació a dos ajuntaments de Madrid, i que s'estat espanyol va fer-nos entrar dins sa Unió Europea sense prendre cap mesura de protecció que si que prengueren en relacio a ses seues illes els altres estats que hi entraren, etc. I vegi que exigeixen un salari mínim interprofessional de 1250 euros pels treballadors de ses nostres illes; i vegi que perden sa por a posar remei an es problemes d'habitatge i de saturació turçística que patim i que posen ses mecions per limitar s'arribada de turistes, i es nombre de vols i sa presència de mes d'un creuer turístic en es port, etc. I vegi que denuncien que hi ha empreses, a ses nostres illes, que no accepten treballadors que no siguin alemanys, i vegi que fan projectes de llei per posar-hi remei, i vegi que comencen a legislar que, tant per fer feina a qualsevol lloc de feina depenent de s'administració, com per fer feina a qualsevol lloc de feina d'atenció a un públic, maldament sigui un lloc privat, s'ha de demostrar tenir coneixement de ses dues llengües oficials, i que no basta entendre'n una de ses dues, que s'han d'entendre totes dues, i vegi que expliquen lo que han fet per posar-hi remei i de quina manera no els han fet ni cas; i vegi que, as cap de 15 dies d'haver-ho explicat surten a dir que continuen sense fer-los cas i que, per això, convoquen tots es ciutadans a ocupar s'aeroport, per exemple; .... Quan vegi que fan això, llavors sebré que no em vaig equivocar

Valoració:0menosmas
Per Laia, fa mes de 3 anys

Lloable l'intent de na lila de defensar allò que té poca defensa. No es tracta de que tenguem els nostres problemes particulars és que no s'estan fent bé les coses

Valoració:-1menosmas
Per Esporlerí, fa mes de 3 anys

és encomiable l'intent de na lila de defensar allò que no té defensa, però a mi me preocupa la desafecció d'una part important dels sectors culturals i de defensa de la llengua cap a aquest Govern i les formacions polítiques que li donen suport i això és innegable que està passant. La resposta de MÉS hauria de ser parlar amb ells i explicar-los com estan les coses.

Valoració:1menosmas
Per Entesos?, fa mes de 3 anys

Només sabeu fer d'oposició al PP, fins i tot quan sou al govern seguiu fent d'oposició al PP. No sou capaços de construir res per voltros mateixos.

Valoració:-1menosmas
Per Jo també tenc dubtes, fa mes de 3 anys

"Moltes veus reclamen més valentia, més contundència als nostres representants polítics. Se’ls demana molt, a vegades sense tenir present les dificultats objectives que troben en la seva gestió. Dificultats des de les pressupostàries fins a les administratives, per no parlar de la manca de competències reals en aspectes tan sensibles com posar límits a la massificació en el nombre de vols per exemple."

I si deixam de plorar i començam a caminar cap a la independència? Motius en sobren...

Valoració:0menosmas
Per Tenc dubtes, fa mes de 3 anys

Més per Mallorca i el pacte d'esquerres haurien de fer molta feina per salvar la legislatura a Cultura i tot i així no sé si donarà temps.

PD: M'he deixat abans que tampoc s'ha tombat el monument de Sa Feixina.

Valoració:-5menosmas
Per Tenc dubtes, fa mes de 3 anys

Havent llegit els articles d'en Tomeu i aquest de na Lila, he decidit respondre jo també. Jo també vaig votar a MÉS per Mallorca perquè creia en aquells moments que era la millor opció. Malhauradament, tenc molts de dubtes si repetir el mateix vot i si bé crec que no em vaig equivocar en el vot, crec que no es varen triar les persones adequades per a càrrecs públics clau. Sí havíem aguantat 4 anys de Bauzà, el Pacte hauria d'haver donat molta força a Cultura i,especialment, Més, que era el partit que havia de dirigir la conselleria i la regiduria de Palma. No es podia fallar q Cultura. M'explic: Aquesta legislatura està perduda en Cultura quan queden 2 anys de legislatura. Em fet dimitir dues conselleres, un director general i un regidor a les principals institucions. No s'ha fet encara el Pla de Cultura 2020, no s'ha avançat gens en política lingüística, tenim centenars d'alumnes que no tenen disponible una edició del llibre d'estil perquè fa anys que no es reedita per als alumnes de llenguatge administratiu cosa que és competència de Política Lingüística, han fet vaga els treballadors de Es Baluard i la IB3 per les males condicions, tenim que la IB3 té els pitjors resultats d'audiència dels darrers anys, no s'han convocat encara oposicions a Cultura (sols s'ha insinuat que es convocaran per a l'Arxiu), la regiduria ha tingut tancat un any el CAC Ses Voltes, té en contra una part important dels artistes,no ha fet un pla de creació i finançament d'empreses culturals per a que els universitaris de lletres es facin emprenedors,etc, el conflicte de la Fundació Palma Espai d'Art,no s'han establert ajudes per a la traducció d'obres al català,etc. Per tots aquests motius, podem dir que ens hem equivocat

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris