algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Competències i incompetents

Després de més de gairebé quatre dècades de sistema autonòmic a l'Estat espanyol, aquest sistema, altrament dit de 'café para todos', ja ha mostrat totes les virtuts que té i també, totes les deficiències.

Ja ens advertia La Trinca que «a l'hora de la veritat, els tractats amb rostres pàl·lids són paper banyat». I aquest és segurament un problema insalvable: qualsevol acord amb els rostres pàl·lids de l'oligarquia funcionarial espanyola estan destinats a ser incomplits i ignorats (i, posteriorment, reinterpretats pels rostres pàl·lids del Tribunal Constitucional).

El resultat és altament satisfactori: Les Illes Balears, aquests anys d'autonomia, no han resolt els seus principals problemes col·lectius. No entenc perquè es continua insistint en intentar millorar un sistema que no s'ha demostrat útil. Només tendria sentit continuar insistint si es reconegués que la immensa majoria de persones que han gestionat el sistema durant aquests 34 anys, no estaven capacitades. Cosa que no vull creure.

L'equació és molt senzilla: o ens falten competències o ens sobren incompetents.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Un "post" vol dir un correu. Publicar correus sería el verb "postar" i el nom "posteig".

Valoració:0menosmas
Per Miquel Àngel Mayol, fa mes de 3 anys

Definitivament ens falten competències i ens sobren incompetents, però cal definir-ho millor:
Per una banda, ens falten competències, però realment només les tindrem quan tinguem sobirania absoluta. Si no tenim la clau de la caixa i poder autogovernar-nos, totes les altres competències no serveixen per a res.
Per altra banda, tenim molts d'incompetents, però no ens equivoquem. Els únics incompetents que tenim a Madrid, són els que nosaltres enviam. Els dirigents autòctons de l'antiga Castella no ho són gens d'incompetents ans al contrari. La feina que tenen designada, que no és altra que espoliar fins a la darrera gota els països catalans, aquesta la fan molt bé. Els incompetents són els diputats i senadors de les Illes Balears que enviam a Madrid, que callen davant aquest drenatge de recursos i només obeeixen la veu del seu amo. Però els pitjors incompetents són els que tenim al govern balear que no veuen la que ens ve a sobre quan el Principat sigui independent i encara pensen que Espanya té remei. Aquests són els pitjors perquè realment saben que Espanya no canviarà mai, però no volen fer massa renou perquè trontollaria la seva cadira, i abans de perdre-la prefereixen abanderar el "postureig" d'esquerres que no és altra que fer veure que ho canviam tot per a que tot segueixi igual. Ja ho va dir Vicent Partal a la seva conferència a can Alcover de la setmana passada: el País Valencià i les Illes ja sabran el camí que han de fer quan el Principat sigui independent. Els governants de les Illes no deixen que comencem a fer JA aquest camí i això és d'una incompetència brutal!!!

Valoració:6menosmas
Per salat, fa mes de 3 anys

Vista l´experiència jo encar seria més contundent:
ens falten competències i ens sobren molts d´incompetents.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris