algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La decepció d'en Miquel Àngel March

Mai he confiat en llistes i coalicions electorals fetes al voltant d’una persona popular de consens, crec que els projectes polítics s'han de fer en torn a una assemblea conjunta però així i tot esperava molt més de l'actual batle de Pollença, en Miquel Àngel March, antic portaveu del GOB.  

Junts Avançam, la coalició de PSOE, MÉS i Esquerra Republicana,  liderada per Miquel Àngel March va decidir governar amb un partit de dretes com és Unió Mollera Pollencina. Aquesta va ser la primera decepció, és impossible canviar realment les coses governant amb la dreta i creia que després dels governs amb Unió Mallorquina els partits, teòricament d'esquerres, ja tenien ben clar aquest tema. Tot i així el meu partit va donar suport a la investidura d'en Miquel Àngel March, després d'arribar a un acord fonamentat en la transparència i la participació, que a dia d'avui continua sense complir-se. Malgrat l'incompliment de l'acord d'investidura vam continuar confiant en Miquel Àngel March i Junts Avançam i vam arribar també a un acord per aprovar els pressuposts del 2016, acord que també s'ha incomplit.

Ja pràcticament en la meitat de la legislatura  la política realitzada per Miquel Àngel March i Junts Avançam  no pot ser més decebedora. A més d'incomplir els acords signat ha estat cada vegada més evident el seu escorament cap a la dreta en les decisions que es prenen sobre les qüestions de més contingut ideològic que s'han tractat en Ple. Les nostres propostes no s'executen; ni política d'habitatge, ni municipalització de la neteja viària, ni contractació socialment responsable... I aquells temes que marquen clarament un perfil cap a l'esquerra i l'ecologisme, per acció o omissió, els vots de la dreta i el del batle i Junts Avançam han coincidit per exemple per evitar  l'aprovació d'una rebaixa regressiva de l'IBI, suport al lloguer turístic en cases fora d'ordenació, negativa d'adhesió a l'Agència de Defensa del Territori, negativa a eliminar el gall de dalt del Pi...

El més dolorós ha estat veure a Miquel Àngel March proposar temes que mai em pensava que pugues fer una persona amb la seva trajectòria al GOB. Propostes com fer una àrea recreativa i aparcament a la zona humida de la Gola o presentar una moció per permetre el lloguer turístic de cases fora d'ordenació i inclòs sense cèdula d'habitabilitat. Igualment s'han unit  als arguments i vots dels partits de dretes contra la Llei de Turisme i contra la nostra proposta d'adhesió a l'Agència de Defensa del Territori...

Sense dubte aquest darrer tema és el més greu. Tothom és conscient de que a Pollença no s'ha complit la llei de Disciplina Urbanística durant anys i que s'han construït milers d'habitatges a la zona rústica de forma il·legal davant la passivitat de l'Ajuntament. Només cal veure com la Fiscalia Anticorrupció està actualment investigant els expedients de disciplina urbanística de Pollença des del 2004.  I esperavem qualque canvi important a aquest tema amb un balte com Miquel Àngel March per això a principi de legislatura, al ple de juliol de 2015, vam demanar una Junta de Portaveus monogràfica sobre disciplina urbanística per tractar aquest tema en profunditat: inspecció, expedients, multes, possible delegació a l'Agència de  Defensa del Territori. En Miquel Àngel March va dir que els semblava una bona idea i que passat el mes d'agost del 2015 es faria una Junta de Portaveus centrada en aquest tema tant important.  Mai es va realitzar aquesta Junta i quan després a diferents plens vam demanar  traspassar les competències sobre disciplina urbanística a l'Agència s'ens va contestar que aquesta estava col·lapsada, que era una bona eina, però per traspassar-hi les competències hauria d’augmentar la seva plantilla, i evidentment també el seu pressupost. Ara més d'un any després quan l'Agència ha demostrat la seva efectivitat  i  ha augmentat el seu pressupost, plantilla, amb la competència directa de disciplina urbanística sobre una quarta part de Mallorca... El senyor batle Miquel Àngel March responsable directe de la Disciplina Urbanística va optar pes un silenci vergonyós en el debat de la nostra moció d'adhesió a l'Agència; però dies després a la ràdio municipal va dir que no van votar a favor de la moció perquè calia fer un debat en profunditat entre els partits als plens. O sigui, el que haviem demanat el juliol de 2015.

En definitiva, un panorama desolador amb un batle i una coalició teòricament d'esquerres que governen com la dreta i que faciliten la pròxima victòria de la mateixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris