algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Per un mallorquinisme grafènic

Sentim parlar de mallorquinisme líquid, que adapta el concepte de Modernitat Líquida promogut per Zygmunt Bauman devers l'any 2000.

Pressuposam que, en algun moment anterior, ha existit un mallorquinisme sòlid, nascut, per ventura, de la necessitat d'evitar la liquidació de la mallorquinitat.

Temem un mallorquinisme gasós. Que s'evapora en entrar en contacte amb l'escalfor de despatxos i poltrones.

Apostam per una mallorquinisme grafènic.

El grafè és un material descobert fa pocs anys, format per una capa de carboni monoatòmic que té una estructura laminar plana, amb els àtoms distribuïts en forma de xarxa cristal·lina, a la manera d'un rusc d’abella.

El grafè té múltiples i interessants propietats: És transparent i flexible. Molt elàstic. És molt lleuger i alhora molt resistent (de fet, és el material més resistent del món). És un excel·lent conductor d’electricitat. Consumeix menys electricitat per una mateixa tasca que el silici. És el sensor de llum més ràpid que hi ha al món. I té una gran duresa.

Gràcies a totes aquestes propietats, el grafè és un material extremadament atractiu i té múltiples aplicacions: fabricació de transistors i circuits integrats en miniatura, realització de bateries de llarga durada, pantalles tàctils enrotllables i impermeables, comunicacions radioelèctriques per a dispositius micro/nano mètrics... Aviat es farà omnipresent a la nostra vida quotidiana. El grafè és el futur immediat. Serà l'actor principal de la nova revolució industrial diuen els experts...

Volem. Proposam un mallorquinisme grafènic, organitzat en forma de gran xarxa civicopolítica o d'unitat popular. Transparent, ràpid i eficient en la lluita contra la corrupció. Flexible, perquè sigui exemple de compromís amb la democràcia i amb el pacifisme. Elàstic, per encabir el màxim de sensibilitats. Lleuger, per esdevenir motor d'integració i cohesió social. Resistent per suportar tots els atacs dels enemics que no hem triat tenir i tanmateix tenim, i per defensar i promoure la llengua i la cultura pròpies. Amb alta conductivitat per augmentar la connexió amb la societat. De baix consum, és a dir ecologista i defensor del territori. Dur en la defensa de la Democràcia, la justícia social i el feminisme. I dur, també, en la lluita contra tota discriminació per raó de sexe, gènere, classe, opció sexual, origen...

Un Mallorquinisme que sigui actor principal en la propera revolució, la que ens ha de dur a la Independència.

Un mallorquinisme amb futur, autocentrat, internacionalista i solidari.

Un Mallorquinisme que, com el grafè, sigui la millor aposta de futur.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa mes de 4 anys

eufrasi:que enteneu per mallorquinisme?

Valoració:0menosmas
Per Eufrasi, fa mes de 4 anys

Per què hem de complicar tant les coses? El mallorquinisme és mallorquinisme i no li calen més adjectius, i menys pseudoneologismes que han de menester la meitat de l'article per ser explicats

Valoració:0menosmas
Per Joana M., fa mes de 4 anys

Mallorquinisme grafènic !!!! Boníssim, m'encanta, genial!!!!

Valoració:11menosmas
Per Manuel Gomariz, fa mes de 4 anys

Molt lucit....bonisim

Valoració:6menosmas
Per Joan Manuel, fa mes de 4 anys

Molt bé ; del mallorquinisme líquid al mallorquinisme grafènic i després a la independència. Independents de Madrid, independents de Barcelona, independents de Berlín i independents dels hotelers. I de AirBnB. Visca Mallorca !

Valoració:0menosmas
Per Joan Pau, fa mes de 4 anys

Molt bon article!

Valoració:12menosmas
Per Lluís Segura, fa mes de 4 anys

Llegir Tomeu Martí impulsa els marrecs aprenents d'escriptor com pugui ser un servidor a tirar l'ordinador per la finestra i a no tornar a escriure mai més. Quina lucidesa! Quina elegància! Quina excel·lència! No es pot dir millor. Aquest article és per emmarcar, aprendre'ls de memoria i recitar cada dia de bon matí.

Valoració:11menosmas
Per Rafel B, fa mes de 4 anys

Lucid i brillant com sa majoria de vegades.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris