algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La indigna PNL de Xelo Huertas

M'haguera agradat escriure aquest article una vegada hagués llegit el text de la Proposició No de Llei (PNL) que la diputada Xelo Huertas ha presentat per, segons els mitjans de comunicació, "investigar deu anys d'expedients de tutela de menors de l’IMAS". A pesar que l'anunci de l’esmentada PNL es va fer el passat 22 de març, en el moment d'escriure aquestes línies -26 març- he estat incapaç de localitzar-la al web del Parlament. Sens dubte, al marge de la meva malaptesa, és un lloc web que necessita millorar molt en accessibilitat i actualitat.

No obstant això, no sembla que hi hagi dubtes sobre les intencions de l'expresidenta del Parlament, i avui diputada trànsfuga: Que "es depurin responsabilitats", i que es recolzi econòmicament a les famílies sense recursos, en lloc de "llevar-li els fills" (sic). Per acabar d'arrodonir el despropòsit, algunes de les persones que van acompanyar a la senyora Huertas a la compareixença davant els mitjans de comunicació van declarar que el servei de menors de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) les té sotmeses a una situació de desemparament amb "informes manipulats", realitzats amb "només la paraula d'un tècnic”. En resum, la iniciativa parlamentària de la senyora Xelo Huertas eleva al plànol institucional una campanya que fa temps que està en marxa, i que consisteix a desacreditar tot el funcionament de protecció de menors per uns interessos espuris, que res tenen a veure amb la defensa dels drets del menor.

Aquesta campanya de, diguem-ne, "postveritat sobre l'IMAS i els drets del menor", que en el seu moment ja vaig denunciar a aquest espai d'opinió del dBalears en un article que va tenir tant de seguiment i va generar tanta polèmica que em va animar a publicar-ne una ampliació, revifa al màxim amb la presentació d'aquesta PNL, que assumeix totalment els no-arguments i fal·làcies irresponsables dels seus impulsors.

Treballadores, treballadors, i responsables polítics de l’IMAS ja han posat els punts sobre les is, i han desfet els no-arguments de forma contundent:

D'una banda, han afirmat que: La metodologia d'intervenció dels equips de Protecció de Menors és, per llei, de treball en equip multidisciplinari. Les decisions, de menor o major importància, es prenen de manera col·legiada des de la visió compartida per diferents disciplines. Després, les propostes passen a la validació d'una comissió d'experts que les supervisa. Hem de concloure, doncs, que és totalment fals que un sol tècnic actuï de manera unilateral. En aquest sentit, hi afegeixen que "la metodologia d'intervenció tècnica està absolutament protocol·litzada".

Sobre una altra de les grans acusacions (la que afirma que es lleven els nens, en lloc de recolzar econòmicament a les famílies sense recursos), resulta que la diputada no sap –o fa de no saber-ho- que, en paraules del personal tècnic de l’IMAS, "el Servei de Protecció de Menors i Famílies treballa exclusivament amb menors que, per distints motius, no han estat protegits degudament pels seus pares o tutors, i, per tant, han patit, en major o menor grau, situacions de negligència greu o desemparament. Les situacions de risc baix o moderat es treballen des dels Serveis Socials de la xarxa d'Atenció Primària”.

Em deman si la Sra. Huertas coneix els protocols, i l'altra normativa aplicable a l'assumpte que ens ocupa. Però segur que a ella li és ben igual. La qüestió no és millorar aquests instruments legals, el seu objectiu sembla ser fer soroll, demagògia, i amplificar les fal·làcies de campanyes tan barroeres com la de "Familias en desamparo Mallorca (Stop apropiación institucional de tutelas)".

Donar, des del Parlament, pàbul a la demagògia dels qui, per no voler distingir possibles errades puntuals (que, òbviament, si es produeixen, tenen el seu procediment de solució), pretenent posar en qüestió tot el sistema de protecció al menor és molt i molt preocupant perquè, entre altres coses, ignora que els drets del menor, afortunadament, estan raonablement protegits ¿O és que es pretén desprotegir al menor per protegir encara més a les persones adultes?

En fi, com resulta que en el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans la primera accepció de la paraula dignitat és "respecte que mereix algú", s’escau parlar de la indigna PNL de Xelo Huertas.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Vaja quin article. L'únic fiable és que Xelo Huertas es ex-presidenta. Lo de transfuga segur que no. No s'ha anat ella. L'han fet fora que no és lo mateix.

Valoració:2menosmas
Per pilar, fa mes de 4 anys

No soy parlamentaria y ya mayor para navegar por redes,es facil encontrar lo que se esta haciendo en el parlamento.Para eso tiene un buscador si no das con ello.
Y a la señora que ha puesto el articulo sobre familias de acogida le preguntaria si es que los padres y madres de esos niños no son implicados para poder pedir explicaciones sobre los miles de irregularidades que hay en la retiradas de sus hijos y es mas por motivos economicos es el motivo principal de las retiradas ,si fuera por malos tratos tendrian causa abierta por fiscalia de menores pero no es asi el numero de niños retirados porque se les maltrata no es los 15.000 retiradas que se hacen al año en todo el territorio español si fuera asi viviriamos en un pais de psicopatas.
Un centro de acogida recibe al mes entre 3.000 y 7.000 euros poe menor a su cargo y es gesdtionado por fundaciones privadas,tambien reciben dinero por actividades,tambien 38.000 por retirada urgente,y un sinfin de etc y eso no lo digo yo señora busque las licitaciones que se les da a ciertas fundaciones,que ademas luego elaboran los informes de las familias para el reingreso del menor en su familia,¿como van a soltar la gallina de los huevos de oro?.Hay miles de irregularidades en todo el proceso y hace falta que se investigue ya que esta ocurriendo.¿que existen niños maltratados ?Es sabido por todos,pero no son todos los que estan en erl circuito de proteccion a menores

Valoració:7menosmas
Per Catilinària vital, fa mes de 4 anys

Com a professional, me va bastar intervenir en dos casos per veure que la meva salut no resistiria l'estres i la càrrega emocional de fer feina en aquest àmbit, lament la meva feblesa, però ja en vaig tenir prou.
No tenc cap simpatia política ni una per l'apoltronada Huertas , però aquesta vegada l'ha encertada, no sé si amb les formes, però sí en el fons.
Per què provoca tanta reacció furibunda que s'hagi demanat una investigació?

Valoració:10menosmas
Per Pep, fa mes de 4 anys

Rafalet, a veure si seràs capaç de continuar aquesta defensa institucional una vegada depurades les responsabillitats.
L'IMAS és un niu de prepotència i atrocitat humana escudada en els suposats protocols i tecnicismes dels grans "experts" dels que fas menció. Una vergonya social al segle XXI.
Esper que Fiscalia faci la seva feina.

Valoració:12menosmas
Per Antonia Mar, fa mes de 4 anys

Si los protocolos que defienden son los que han hecho posible un caso como el de María José Abeng, pues son una bestialidad. Y esta chica le ha ganado a la Administración de chiripa... La cantidad de casos que hay que no llegan a trascender. Madre mía, cuánto cuesta entender que el actual Sistema de Protección del Menor se presta al abuso y, directamente, al robo de niños. Lamentable que la sociedad no lo vea. Ni siquiera los que curran adentro y lo ven como algo normal. Será que en este país robar niños es tradición desde la época de Franco y los Servicios Sociales jamás han pasado una purga desde entonces (las monjas siguen ocupándose del tema en gran parte). Así nos va... http://www.rtve.es/m/alacarta/videos/la-manana/primera-entrevista-tras-recuperar-su-hijo/3958302/?media=tve

Valoració:9menosmas
Per Rafael Borràs, fa mes de 4 anys

Una opinió -que no és la meva- però que s’ha de llegir. També la podeu insultar. Va de franc!
https://fadesonline.wordpress.com/2017/03/27/sistema-de-proteccion-del-menor-desprotegido-el-imas-en-tela-de-juicio/

Valoració:1menosmas
Per Rafael Borràs, fa mes de 4 anys

Pilar: Ja dic a l'article que "la meva malaptesa" per navegar pel web del Parlament que és infinita, però l'enllaç que dónes no em du al text de la PNL- ¿No deu ser un espai reservat per a parlamentaris/es?

Valoració:-5menosmas
Per Lluis, fa mes de 4 anys

Toros, tots els Serveis son millorsbles, la Sanitat, l'escola, la justicia.....tots. Pero el que pretende aquesta Senyora no es avaluar per después millorar, no. Pisà en entredicho TOT el sistema dien mentides de cómo funciona. Posa en entrediit, a la Fiscalía de menors, alas jutjats a que es pot acudir per reclamar, al funcionament del Servei de menors i tots els protocolos,,... El primer que ha de fer es informarse per que propossant el que diu está clar que NO té n'idea.

Valoració:-5menosmas
Per Maria, fa mes de 4 anys

Mirando el blog que usted cita, veo que en Mallorca el Sistema de Protección de Menores también acumula un importante prontuario de denuncias por mala praxis como la DGAIA en Catalunya. Efectivamente, la gestión de la Infancia ha de ser revisada en todo el Estado (En Inglaterra lo hicieron hace décadas y cambiaron radicalmente su Sistema, por ejemplo). Pero lo que me resulta descaradamente demagogo y falaz no es lo que se cuenta en esa web, sino la defensa a ultranza que usted hace de esos Servicios Sociales ya cuestionados en todas las Comunidades sin nisiquiera haber leído la PNL que da título a su columna. Me quedo con las ganas de saber qué dice y con una clara sospecha, ya que todo organismo público debería detallar su gestión ante la más mínima duda ciudadana, más tratándose de niños: ¿Por qué si la actuación de ese colectivo es tan intachable, ese rechazo a ser investigados? ¿Por qué necesitan defenderse con columnas como ésta? ¿Qué es lo que temen que salga a la luz?

Valoració:9menosmas
Per pilar, fa mes de 4 anys

No tengo mucho que decir partiendo de la base de que dice que no esta la propuesta en la web del parlamento (ahora os pongo el enlace de donde esta) ya sabemos que todo el articulo es el pataleo del que se ha visto pillado en la corrupcion que hay en el tema de la proteccion de menores.Lo siento colega pero se te ha visto el plumero.Si te pagan por mentir y defender lo indefendible pues eso......como decia mi abuela "se coge antes a un mentiroso que a un cojo".
Parlament de les Illes Balears
RGE: 4319/2017 - 22/03/2017 12:20
http://xip.parlamentib.es/scripts/getFile.ashx…

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris