algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Dos suggeriments al Conseller de Turisme

131520

Enguany diuen que tornarà venir una gentada a Mallorca i a totes les Illes Balears a passar-hi l'estiu.  Per aquest motiu, trob escaient fer aquests dos suggeriments al senyor Gabriel Barceló, Conseller de Turisme:

El primer, és que la seva Conselleria i, per extensió, tot el Govern, davant aquestes bones perspectives d'enguany, és ben necessari que bravegin una mica.  Us sou aturat gens a pensar, senyor Conseller, com bravejarien 'els altres' a hores d'ara si comandaven, amb aquestes perspectives tan esplendoroses de quantitat de visitants que diuen que hi ha enguany, de quina manera se n'autopenjarien la medalla?  Si, de fet, comença a haver-hi gent partidària de començar a restringir de qualque manera aquesta allau tan desbordada de turistes que duen idea de visitar-nos!  Bravejau una mica!  Comunicau coses!  Donau senyals de vida!  És que, com a ciutadà us ho dic, fa la sensació que no hi sou.  Ni vós, ni la vostra Conselleria, ni el vostre Govern.  Si m'ho permeteu, us ho diré tot dret: de vegades fa l'efecte que us fa peresa fins i tot treure pit... No espereu en mancar dos o tres mesos per a les properes eleccions per començar a adreçar missatges als ciutadans.  Llavors fareu tard.  No us ho dic per mal.

El segon suggeriment que volia fer-vos, i que té relació també amb la gentada que ens visita cada any i que ens visitarà aquest estiu, és que trob que hauríeu d'aprofitar aquesta avinentesa per fer-los saber on són de viatge.  Hauríeu de mirar com ho feis, però, en davallar de l'avió i entrar a l'aeroport, cada turista, la primera cosa que hauria de trobar davant la seva vista haurien d'esser uns bons panells informatius, i haurien de trobar totd'una a l'abast de les seves mans fulls informatius que expliquin en els principals idiomes dels nostres clients, com l'anglès i l'alemany, el fet cultural, lingüístic, històric, nacional i identitari de les Illes Balears.  

No té perdó que aquesta milionada de visitants passin les vacances a la nostra terra i se'n tornin a llurs països pensant-se que la nostra identitat són els quatre 'toreros' i les quatre 'bailaoras' flamenques que troben als 'souvenirs' en lloc d'una parella mallorquina vestida a l'ampla amb el nostre vestit tradicional, per posar un exemple.  Us imaginau, si tota aquesta gentada se'n tornava a ca seva informada de què són les Illes Balears, la infinitat de missatgers de la nostra realitat cultural i identitària, que l'Estat espanyol amaga al món, que, en la pràctica, tindríem escampats arreu d'Europa i que ens hi farien de pont i d'ambaixadors?

Pensau-hi, senyor Conseller!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Els que venen estil Airbnb si que solen ser dels tipus de turistes que saben on venen, i no pensen que siguem toreros i bailaores precisament... Algun ha anat a veure una sibil·la i tot.

Valoració:0menosmas
Per Pitt, fa mes de 4 anys

Jo també li suggeriria que destituís l'excol·laborador d'UM Pere Muñoz, un subjecte massa acostat a BCM (i a les seves nits blanques).

Valoració:2menosmas
Per Margalida, fa mes de 4 anys

En Barceló i companyia ja han decebut els seus votants fa mesos!
Ara bé, en questió turística s'estan columpiant molt, és una responsabilitat històrica la q tenen per no deixar q se'ns escapi de les mans aquest tema. Van de nacionalistes però els preocupa més el votant foraster i fer-se fotos amb n'Escarrer i el rei dels espanyols!!!

Valoració:7menosmas
Per Emigrante, fa mes de 4 anys

Podrían obligarlos a asistir a un curso de catalán - por supuesto pagado con dinero público - y así aprenderían " la nostra realitat cultural i identitària"

Valoració:-5menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

I falten a Palma restaurants de menjar de la nostra cuina xulos i atractius. Enlloc d'obrir "guiriades" com han fet al carrer dAnníbal, haurien d'obrir llocs de gamma similar però de menjar d'aquí. Amb estètica inspirada en els cellers per exemple, amb una extensa carta de vi de les illes... N'hi ha només un per aquella zona de menjar local, el Trens (bé, i la pambolieria Sa Llimona, clar). Molts turistes "dels bons" demanen on es menja menjar autèntic d'aquí, no volen "trampes turístiques".

Valoració:10menosmas
Per Idò sí., fa mes de 4 anys

És que al nostre Govern li va bé que els estragers pensin que la nostra identitat es mostra pels "toreros", el flamenc i les "bailaoras"?, O, simplement, se'n foten?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris