algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

I continuem, les dones capgirem el món!

Continuem, després del 8 de març, amb la lluita per aconseguir capgirar el món. El lema de la manifestació d’enguany era Som la força que mou el món, dones, organitzem-nos! Un clam als carrers de Palma en una de les manifestacions més multitudinàries dels darrers anys, amb molta gent jove que deia obertament que era feminista. Orgullosament, sense complexos.

Una data assenyalada per la reivindicació i la lluita arreu del món. Però aquesta no acaba en els dies commemoratius quan es fa més pública i ocupa espais als mitjans de comunicació. La lluita continua, perquè la realitat ens mostra cada dia que cal capgirar el món, les mentalitats de tants homes que creuen que les relacions home-dona han de ser de domini-submissió. I desgraciadament en tenim mostres cada dia, disset dones assassinades en dos mesos i escaig de l’any 2017 a l’Estat espanyol. Infants sense mare, fins i tot, assassinat d’un infant encara abans de néixer per fer mal a la mare embarassada.

El cinquanta per cent de la població mundial som dones, sabem que hi ha diferències físiques respecte als homes, però allò que reivindicam és la igualtat com a persones. Que no hi hagi diferència de salari per la mateixa feina, que no hi hagi sostre de vidre a l’hora de l’ascens professional. Que s’acabi amb l’assetjament sexual en el lloc de feina, o en el transport públic, a qualsevol lloc. Que acabem amb la violència física, verbal, psicològica, en les relacions humanes. Que puguem acabar amb els feminicidis arreu del món, això són assassinats de dones pel fet d’ésser-ho.

Aquests dies hi ha hagut una reunió de la ministra de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad del govern del Sr. Rajoy amb les Comunitats Autònomes. Per part de les Illes Balears hi ha assistit na Pilar Costa, responsable de Presidència on està ubicat l’Institut Balear de la Dona. Heu vist alguna notícia dels resultats de la trobada? Han anunciat que hi haurà més pressupostos? Que es destinaran més recursos per a la formació dels Cossos de Seguretat de l’Estat, o de la Magistratura? Heu vist una proposta quantificada del possible Pacte d’Estat contra la violència?

Bones paraules del Sr Rajoy justament quan el Senat, on el seu partit  té majoria absoluta, rebutja augmentar els recursos cap a combatre la violència masclista. Hipocresia clara del màxim responsable del PP, no pot dir que Las mujeres que sufren en silencio cualquier tipo de maltrato tienen el apoyo de todos. Denuncia. Hipocresia clara i cinisme hi afegeixo, perquè no pot ser que un Cap de govern es permeti dir això i a continuació rebutjar l’augment de recursos.

Continuem lluitant i reivindicant, aquí a ca nostra, actuant localment i pensant globalment perquè global és la lluita feminista. Som conscients que arreu del món la desigualtat de gènere es manté, per aquesta raó no podem defallir i pensar que ja està bé, que lluitin altres.

El compromís per eradicar les violències masclistes ha de ser més general, amb paraules i amb fets. Amb recursos públics i amb professionalitat i interès per arribar a tots els estaments de la societat. Hem de demanar més implicació que de cada vegada ens semblin més pobres els minuts de silenci i les concentracions de rebuig.

Hem de demanar comptes a aquells que signen el Pacte contra les violències que ha iniciat el Govern de les Illes Balears, Re Acciona. No només s’ha de signar, s’han de fer les accions a les quals es comprometen.

La lluita feminista ha capgirat moltes mentalitats, accions que abans eren «inamovibles» «eternes» «sempre ha estat així», ara són d’una altra manera, sí han canviat les coses. Hem estat capaces de fer veure a molts homes que la corresponsabilitat ha de presidir les relacions domèstiques, les tasques de cura i atenció a les persones dependents siguin infants o majors. Hem estat capaces de sortir de l’àmbit casolà de mares, esposes, filles, germanes, per tenir independència econòmica i ésser  treballadores a qualsevol estament.

Capgirem la mentalitat masclista que veu les dones com a objectes de plaer, com a cossos al seu servei. Capgirem-ho perquè som la força que mou el món, les dones, les persones feministes que orgullosament volem ésser iguals en drets i deures, sense privilegis però sense discriminacions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per yuan, fa mes de 4 anys

Rapido!! Los censores deben actuar! Se ha detectado un comentario hostil a la linea de la secta!!! Debe ser eliminado!!

Valoració:0menosmas
Per Pogut, fa mes de 4 anys

Quin percentatge de llistes de MES els ha encapçalat una dona? Ni ets feminista ni ets res, només t'aprofites d'elles.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris