cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

El genocidi més gran de la Història

No passarà a la història del cinema, però he usat en altres articles anteriors la imatge. Correspon a la molt recomanable pel·lícula 'Malcom X' d'Spike Lee: Malcom X es dirigeix a una universitat a pronunciar una conferència, una estudiant blanca se li apropa i li demana què pot fer per ajudar la causa dels negres. La resposta de Malcom X és «nothing». «No-res».

Si hom repassa la Història de la Humanitat i, més específicament podríem dir que la història de la civilització, es troba amb una conclusió tan obvia com poc destacada i reiterada: el major genocidi de la història s'ha comès contra les dones. Les atrocitats més inhumanes, les barbaritats més massives, la persecució més bèstia, constant i sostinguda s'han perpetrat i es continuen perpetrant contra la meitat femenina de la humanitat.

Els homes al llarg de la història i de manera repetida constant i gairebé automàtica han maltractat, violentat, agredit, dominat, reprimit, controlat les dones. Les generalitzacions sempre són inexactes, però cap ho és tan poc com aquesta.

En la majoria de països, en la majoria de cultures, en la majoria de religions i en la majoria d'èpoques històriques, s'ha subjugat la dona a l'home.

Podem cercar matisos, excuses i excepcions per tranquil·litzar consciències, però la realitat és que les dones són les grans víctimes. I si hi ha víctimes, hi ha botxins.

La reflexió genèrica que feim avui, mereix, òbviament molt més espai i dades concretes, però convit a totes les persones que llegiu això avui a dedicar-hi una estona a pensar-hi.

Les altres vegades que he usat la imatge m'he sentit identificat amb Malcom X. Aquesta vegada me sent com l'estudiant que l'interpel·la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris