nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

8 de març del 2017

130822

Un any més celebrem el dia internacional de les dones. No recordaré la història d’aquesta commemoració perquè crec que hi haurà prou articles a la premsa escrita i a les xarxes que així ho facin.

Com cada any apareixeran els comentaris habituals, perquè no un dia dels homes? Sempre ho diuen aquells que veuen beníssim el dia del pare, de la mare, dels enamorats...però un dia de reivindicació i de lluita, també un dia de festa, de les dones, això sí que no!

Enguany no podem separar el dia de les dones de la reivindicació Ni una menys! Perquè la realitat ens fa present cada dia, cada setmana, la violència cap a les dones. Els assassinats enguany arriben a xifres d’escàndol. Malgrat volguéssim fer un 8 de març de festa, les setze dones assassinades en dos mesos d’aquest any 2017 se’ns fan ben presents.

A nivell internacional s’ha convocat una vaga de dones, un atur per exigir als governs que prenguin mesures efectives per eradicar les violències que pateixen les dones. A l’Estat espanyol la Confederació Intersindical de la qual en forma part l’STEI-i ha convocat aturs parcials de dues hores als centres de treball, ho ha fet de manera legal per tenir cobertura aquelles treballadores que vulguin expressar així la seva solidaritat amb tantes dones arreu del món.

A Madrid un grup de dones de l’associació Ve la Luz s’ha declarat en vaga de fam a la Puerta del Sol des del 9 de febrer, mentre no hi hagi un gran pacte d’Estat per fer efectives les polítiques contra les violències masclistes.

Hi ha hagut una reunió de ministres del govern Rajoy per millorar els protocols d’actuació respecte a l’atenció a les dones, ho hem vist aquests dies passats. Mentre no hi hagi una voluntat ferma, acompanyada de pressupostos, del govern estatal, no s’avançarà per abordar de manera efectiva aquest problema social. I dic del govern estatal perquè d’ell depenen les  inversions dels governs autonòmics i municipals en matèria de prevenció i atenció a les dones. Del govern del Sr Rajoy depenen també la formació als membres dels cossos de seguretat de l’Estat. Dels pressupostos de l’Estat depenen la formació dels membres del poder judicial, formació més necessària que mai tant cap a Fiscalia com a Magistratura i Jutges.

Hem de ser moltes persones demà, dimecres 8 de març, als carrers de Palma, de Maó, de Vila, de Sant Francesc de Formentera. Hem d’omplir els espais on es celebren taules rodones, conferències, exposicions, en motiu del dia de les dones que es fan a pobles d’arreu de les quatre illes. Enguany tant els Ajuntaments com els Consells com el Govern de les Illes Balears han organitzat molts actes per fer present el dia de les dones. Enhorabona a la tasca coordinadora que ha fet l’Institut Balear de la Dona dels actes de les Conselleries del Govern.

Repetesc, hem de ser moltes dones als carrers, moltes persones homes i dones, que diguem clar i fort que som feministes, que volem eradicar les violències masclistes que assassinen i deixen sense mares moltes nines i nins.

Perquè sigui amb accions internacionals o amb manifestacions, amb actes  propers, sigui amb l’expressió que sigui, hem de celebrar el dia de les dones amb reivindicació i sobretot amb el compromís ferm de continuar lluitant en nom de tantes dones que han perdut la vida  pel simple fet d’ésser dones.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 4 anys

"Hem de ser moltes persones". Vet aquí una mostra de la bajania del vocabulari políticament correcte.

Cap persona "normal" no ho diria així: tothom diu "Hem de ser molta gent", o "Hem de ser molts", però aquesta darrera és políticament incorrecta: si ho voleu dir ortodoxament, ha d'esser "Hem d'esser molts i moltes".

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris