algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Estat de dret?

La casualitat ha volgut que el mateix dia que es feia pública la sentència del cas "Infanta-Noos" també es fes pública una sentència que m'afectava a mi. En una entrevista el fiscal Horrach ha assenyalat que s'han perdut quatre anys en la instrucció del cas "Infanta", que ha qualificat de "una pèrdua lamentable de temps i esforç", aquest és el mateix fiscal que va acceptar la denúncia contra mi que ha durat cinc anys i que tenia una clara finalitat de coaccionar la meva activitat política i la del meu partit. I és que lamentablement denúncies com la que he patit són una de les nombroses formes que tenen els cacics locals d'intentar aturar un partit quan toca els seus interessos.

El 2012 el que era l'arquitecte municipal de Pollença, en Rafel Balaguer, em va denunciar per un delicte d'amenaces, resultat d'un comentari a un article del bloc Urxella del meu partit, Alternativa per Pollença. El comentari va ser esborrat tot d'una de llegir-ho un dels administradors del bloc, exactament va ser visible 19 minuts, jo ni tan sols ho vaig a veure. Aquest temps va ser suficient perquè un dels cacics de Pollença amb el que havíem tingut nombrosos enfrontaments ho copiés i ho passés a l'arquitecte que immediatament va posar dues denúncies contra mi, com a autor / i inductor i contra la persona anònima que hi havia fet el comentari. Evidentment la denúncia contra mi no tenia més sentit que intentar coartar la nostra activitat política que hi havia deixat en evidència en més d'una ocasió els informes de l'arquitecte, on freqüentment s'extralimita respecte al que hi hauria de ser un informe tècnic.

A pesar que la denúncia era surrealista vaig haver d'anar a declarar com imputat al mes de gener del 2015, i això que la guàrdia civil ja hi havia descobert després d'una ingent feina que la persona que hi havia fet el comentari no tenia a veure res amb mi i era una persona incapacitada judicialment. Per què la denúncia va continuar fins ara? És difícil no pensar que la fiscalia va fer cas a aquesta denúncia perquè l'arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, hi havia exercit de perit de la fiscalia.

Ara finalment m'ha arribat la resolució judicial de sobreseïment de la meva imputació, cinc anys després de la denúncia. Així i tot no puc estar content de veure com s'han malgastat temps i doblers que s'han posat a disposició d'aquells amb l'únic interès d'evitar que es denuncien les seves malifetes. Aquest és l'estat de dret al que som, amb una justícia que no funciona, ni és independent, ni és igual per a tothom, i que no té suficients mitjans per desenvolupar-se correctament i així i tot els utilitza en denúncies sense sentit com la meva i tanta altres contra cantants, titiriters, twitaires... Això no és un estat de dret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris