algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Qüestionar l'statu quo

Itziar González (1967), arquitecta i urbanista, és avui un referent d'integritat moral i de compromís ètic des de l'acció política. Va ser regidora de l’Ajuntament de Barcelona pel PSC del 2007 a 2010, des d’on va denunciar, i sofrir, la corrupció.

En una magnífica entrevista, feta per Andreu Barnils, que publica el diari VilaWeb afirma, respecte a la proposta independentista: «La meva acció política no s’ha vertebrat al voltant d’aquesta reivindicació concreta, però forma part de l’expressió política de moltes persones del meu entorn per qui sento respecte, afecte i empatia» i afegeix que «També hi sento empatia en la mesura que la seva proposta qüestiona d’arrel el sistema actual i expressa el desig d’una realitat diferent».

Una altra de les reflexions que fa Itziar González i que m'han semblat particularment interessants: «No m’agraden les fronteres ni els límits administratius. Són línies en el mapa que cauen sobre els drets de les persones, com si fossin bombes. Línies que sovint aixequen murs visibles o invisibles. M’agrada la continuïtat del territori i les diferències complementàries dels paisatges. Per això em ressona més la idea d’una realitat territorial i lingüística dels Països Catalans, que no pas una realitat ‘administrativa’ de només el Principat. En tot cas, el sentiment de pertinença a un determinat lloc és indestriable de la capacitat que aquest lloc tingui per a fer que les persones hi puguin arrelar». No ho sabria expressar millor.

Podeu llegir l'entrevista sencera a:

http://www.vilaweb.cat/noticies/itziar-gonzalez-empatitzo-amb-lindependentisme-en-la-mida-que-questiona-darrel-el-sistema-actual/

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa mes de 4 anys

XAPEAU¡¡¡¡¡¡
en llengua francesa,que els catalanoparlants,tenim dò de llengües.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris