nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Rajoy i Trump tal per qual

En setembre el principal diari d'Irlanda "The Irish Times" a la seva editorial va comparar en Rajoy amb en Donald Trump i va dir que tenien en comú que el que exaspera els seus crítics, galvanitza a les seves bases... però és clar que tenen alguna cosa més en comú.

La similitud més evident és la seva política d'immigració. Donald Trump vol construir un mur en tota la frontera amb Mèxic, amb l'objectiu aparent de dificultar la immigració il·legal i vol la deportació dels immigrants il·legals que resideixen als EUA. El govern del partit popular va reforçar les tanques de Ceuta i Melilla, amb les criminals concertines, a més ha realitzat nombroses expulsions il·legals d'immigrants el que hipòcritament denominen "devolucions en calent". Si Trump ha prohibit l'entrada de qualsevol tipus de refugiat als Estats Units, el PP incompleix el seu compromís amb la Unió Europea d'acollir 18.000 refugiats sirians dels milions que han fugit de la guerra. Avui dia només s'han acollit 1.000 refugiats. I això sense entrar en el sagnat tema dels Cies (Centres d'Internament per a Estrangers), altra forma hipòcrita de denominar a presons sense cap control. I en Rajoy encara té la barra de dir respecte al mur de Trump que no li agraden els vetos ni les fronteres".

Un altre tema que uneixen a Trump i Rajoy és el menyspreu a la sanitat pública. Donald Trump ja ha fet els primers passos per eliminar l'anomenat ObamaCare, la reforma que ha permès l'accés d'uns 20 milions de ciutadans al sistema sanitari dels EUA. Mentre que una de les primeres decisions d'en Mariano Rajoy va ser deixar a prop d'un milió de persones immigrants sense cobertura sanitària, cal no oblidar que li va costar la vida a Alpha Pam .

Ni Trump ni Rajoy volen saber res del canvi climàtic i segueixen apostant per cremar combustibles fòssils i continuar contaminant com si no passes res. Trump ha anunciat, que desconnectarà els EUA de l'Acord de París sobre el canvi climàtic i la retirada de les ajudes que el seu país té compromeses amb diferents organismes internacionals, encarregats dels programes d'estudi per lluitar contra el canvi climàtic, especialment a l'ONU. Fa poc més d'un any que el mateix Rajoy va treure importància al canvi climàtic "perquè li havia dit un cosí seu" i sobretot va paralitzar el pla d'ajudes i subvencions a les energies renovables. Al que hem d'afegir el denominat impost al sol per limitar l'autoconsum d'energies renovables.

Trump i Rajoy igualment tenen en comú el seu monolingüisme excloent; si Trump ha eliminat la versió en castellà de la web de la Casa Blanca, el PP fa anys que demostra el seu menyspreu total per les llengües cooficials que, entre altres menyspreus, tenen una presència residual a les pàgines de l'Estat.

Això si un fet diferència a Trump de Rajoy, i de gran part dels nostres polítics, i és que compleix el que va dir en campanya mentre que Rajoy és un expert en mentir des dels efectes de l'enfonsament del Prestige al no pujarem l'IVA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 4 anys

Aquest "tal per qual" és una traducció servil del castellà "tal para cual". El títol hauria d'esser "Rajoy i Trump, un per l'altre".

Valoració:0menosmas
Per Jrbc, fa mes de 4 anys

Benvolgut/da Castellà ens roba, a tu el que sembla és que t'han robat són les neurones. A mi anomenar il-legal un ésser humà ja et desacredita, no som millors per haver nascut a un lloc o altre, tan sols més afortunats, això si, amb el teu comentari el que queda clar es que la curtor no la cura el lloc de neixement.

Valoració:0menosmas
Per Jrbc, fa mes de 4 anys

Benvolgut/da Castellà ens roba, a tu el que sembla és que t'han robat són les neurones. A mi anomenar il-legal un ésser humà ja et desacredita, no som millors per haver nascut a un lloc o altre, tan sols més afortunats, això si, amb el teu comentari el que queda clar es que la curtor no la cura el lloc de neixement.

Valoració:4menosmas
Per Pepe García, fa mes de 4 anys

Un comentari ple d'ignorància i xenofòbia alimentades per la por.

Valoració:3menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Totalment lo contrari.

Dels refugiats, la UE només ha de acollir els cristians, els mahometans que vagin a la Meca.

El Obamacare ès un desastre, llegeix la opinió dels pacients si saps anglès.

La tuberculosi no té cura, i ès una malaltia que roman latent a climes més secs i càlids. Mallorca i encara més passar set hiverns a Mallorca ès lo pitjor per els qui són tuberculosos. O sigui si tens tuberculosi surt de Mallorca.

A més per què se ha de regalar cobertura sanitari a immigrants i a més il·legals.

¿Hi ha qualque immigrant legal?
¿No saben que han de cumplir les normes i demanar si són admesos?
Tots els immigrants il·legals són delinqüents i també els "progres" i els polítics consentidors.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris