nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Tractorades precongressuals

De la mateixa manera que l’anomenat «sector primari» ens hauria de fer pensar que la terra i els aliments que ens dóna haurien de ser «allò primer», és a dir, la base de l’economia (just el contrari que la tan nostrada especulació), la pagesia mallorquina és o hauria de ser considerada com qualque  cosa més que un sector social o econòmic. És qui mantén la terra en el seu sentit més integral, que va des d’allò ecològic a allò cultural.

Per això fa feredat veure com els familiars i deixebles de Biel Company, l’exconseller d’agricultura i pagès (de Rolex) es volen apropiar de la representació de la pagesia mallorquina per tanmateix, subordinar-la als seus interessos, ja siguin personals, de negocis o partidistes. És el que estan fent aquests dies, on aprofiten per intoxicar ja sigui amb els mals creats amb les inundacions, les torrentades de mentides o la Xylella, mirant d’escampar la plaga de l’escarni a la qual volen sotmetre el conseller Vicenç Vidal.

Caigut en desgràcia el cacic de l’agroindústria (que no agricultura) del govern de Bauzá, per cert un dels més col·laboracionistes amb l’expresident a la vista que va durar els quatre anys «sin rechistar» (que diria ell), tornen les tractorades. O alguns volen que tornin. No per protegir els pagesos i pageses (ah, no, les pageses no, que veig que no n’hi ha cap a la foto d’Ariany), sinó per guarnir la carrera electoral de Company i d’un PP que, penedit, vol tornar ser «rural» no perquè estimi foravila, sinó bàsicament perquè el bauzanisme els va fer perdre molts de vots.

Tornen les tractorades no perquè el jove Vidal no hagi defensat de bon de veres la pagesia, per cert sense assegurar-se un sou després d’haver inundat de doblers una entitat agrària en detriment de la resta, com sí ha fet Simonet, l’escolanet de de Company i actual gerent d’ASAJA. De fet, en un any i mig l’aposta decidida perquè les ajudes agràries arribin sobretot als professionals que treballen la terra (i no als professionals de les subvencions); l’impuls a l’agricultura ecològica i tradicional i l a lluita perquè l’activitat principal a les terres de conreu sigui l’agricultura dignifica el camp mallorquí.

Perquè hi ha governs i conselleries, com la de Vidal, que representen millor la pagesia i els seus interessos estratègics que aquells que només fan servir la paraula «pagès» per emmascarar les pitjors pràctiques caciquils i les ambicions particulars més inconfessables. I que defensen millor, o simplement defensen, la pagesia, perquè als del lobby de Company no se’ls ha sentit ni piular davant la insensibilitat de Madrid i del govern de Rajoy per compensar els efectes de les darreres inundacions i unes «ajudes» de l’Estat que senzillament ignoren de la manera més flagrant la nostra gent del camp. Zero ajudes: però heu vist que es prepari cap tractorada davant el despatx de la delegada del govern central, Maria Salom?... Només faltaria!

Tornen les tractorades, o volen que tornin, perquè hi ha un senyor(et) que per arribar a ser cosa a l’incert congrés del PP que s’acosta ha de menester un trofeu, encara que per aconseguir-lo hagi de mentir, difamar i intoxicar la gent honesta del camp que afortunadament té prou saviesa com per saber que la terra és de qui la treballa, i els Rolex dels qui se n’aprofiten. En resum: pagesos contra vividors. La història de sempre, i els qui lluitam perquè no es repeteixi.

Les mans i la terra són la principal eina d’un pagès, i la veritat i l’honestedat haurien de ser les d’un bon polític, com ho són de Vicenç Vidal. No les tractorades. No en el nom de qui de veres treballa la terra i l’estima.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa mes de 4 anys

@Ferragut l'única manera que Morro no fos qüestionat pels que qüestionen Vidal seria que Morro tingués carnet del PP.

Valoració:2menosmas
Per Ferragut, fa mes de 4 anys

L'únic bo que heu pogut dir del conseller Vidal és que és un bon polític. En Mateu Morro era un bon preu polític, i qualque dia haureu d'explicar perquè no tenim un conseller que sap de primera mà que és el camp, un polític que sap donar la cara i actuar de forma decidida. Mai se l'hauria qüestionat com se questiona a Vidal.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris