algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Solvència

Standard&Poor's ha elevat el rating de solvència de l'economia de Balears passant d'una qualificació de BBB- a BBB. Els motius són clars: una millora dels ingressos tributaris gràcies a unes perspectives de creixement que se situaran al voltant del 4% aquest any.

Ningú no pot dubtar que l'augment de la confiança respon a fets objectius, com són una temporada turística que ha deixat bons rèdits, millora del mercat laboral, noves inversions tant públiques com privades i una roda del crèdit que torna a poc a poc a la normalitat.

Emperò en cap cas es pot dir que la crisi s'hagi superat perquè la situació de vulnerabilitat, d'incertesa i de precarietat laboral no ha desaparegut ni sembla que ho faci per ara.

Tornam a parlar del sistema de pensions, i de com es poden augmentar els salaris. De si el sistema que tenim és just. De qui ha de pagar què. El cert és que a Balears hi ha 8.612 milions de deute públic, una xifra més alta que mai, corresponent al segon trimestre de l'any 2016. Sí, és cert si el creixement de l'economia és superior al del deute, la situació és estable, però així i tot som la quarta comunitat més endeutada, un 30,9% del PIB. Poca broma.

Esperem que puguin aconseguir, com demana el Govern, un sistema de finançament més just que l'actual i la condonació del deute de Balears amb l'Estat, si és que resulta que una economia que presenta la millor situació turística d'Europa, rècords de visites i que creixerà al voltant de quatre punts percentuals no pot fer res més per ser financerament més estable i forta davant possibles xocs externs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris