algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

No ho digueu al Constitucional!

No ho digueu al Tribunal Constitucional espanyol però el 8 d'abril de 1995, associacions de veinats i altres col·lectius de Son Sardina i Sa Garriga varen organitzar una consulta popular sobre la construcció d'una planta incineradora a la finca propera de Son Reus.

No ho digueu al Tribunal Suprem espanyol, però a la consulta popular hi va haver urnes i paperetes. La pregunta que havien de respondre els ciutadans era «Estau d'acord amb la incineració de residus?» i les respostes possibles eren Sí, No, o en blanc.

No ho digueu als inquisidors espanyols, però els col·legis electorals varen estar situats a l'església de sa Garriga i a l'escola de Son Sardina.

No ho digueu a cap tribunal superior, però d'un cens d'unes 1.700 persones, en votaren un total de 659. D'aquestes, gairebé totes, 650, votaren contra el projecte de fer la incineradora. Només sis persones hi votaren a favor i 3 en blanc.

No ho faceu arribar a la fiscalia espanyola, però quinze dies abans, A Palmanyola i a Sa Indioteria, hi hagué consultes semblants, amb la participació de 1886 veinats, dels quals 1880 varen votar contra la incineració i només sis a favor.

Digau-ho als ciutadans del Principat de Catalunya. Als milers de voluntaris que organitzaren el 9-N, als 2.305.290 ciutadans que emeteren el seu vot en aquella consulta per la qual ara els tribunals inquisidors espanyols persegueixen vilment Artur Mas, Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 4 anys

El que exposa el sr Martí no és un problema del que es vol decidir, és un problema de demanar a la gent el què vol fer, el què vol ser... Però clar, per entendre això fa falta l'article i llegir una mica la segona intenció i, d'això, n'hi ha que no veuen.
Per cert, aquestes consultes que el TC tomba perquè li semblen il·legals, també anul·la la prohibició de braus a Catalunya; curiosament a Canàries fa més de deu anys que estan prohibides i encara el TC n'ha de dir ni muuuuu, i ara digau que no ha estat simplement una sentència política.

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Pero mem Tomeu es sardiners i garriguers demanavan sa independencia ?
A ses comunidats de veinats n'hi ha cada dos per tres i no pase res
Estas enganant a sa gent , tergiversar es lo vostro, mitges veritats o bajanades de aixó si que en sabeu

Valoració:-3menosmas
Per sardiner, fa mes de 4 anys

Ja me n'havia oblidat de la història que conta l'articulista i això que jo hi vaig participar!

Valoració:3menosmas
Per increible, fa mes de 4 anys

He leído en otro papelamen que los de la OCB se acaban de llevar 24.000 euros de los impuestos que he pagado y, probablemente, tendré que pagar al Govern.

¿Qué diría el tal tomeu si a él le sisaran tal cantidad, cuando hay gente que en Mallorca pasa hambre y no tiene vivienda?.

Ahora comprendo como los abnegados, familiares y maravillosos "botiguers" y que tanto contribuyeron a paliar el hambre en los tiempos del estraperlo y de las cartillas de racionamiento, hayan desaparecido. Por un jornal de nada, mejor ir a otros sitios.

Cuantas veces me ha contado estas cosas mi madre para que supiéramos valorar los tiempo actuales.

Lo podrás borrar, pero la realidad es terca.Y aquí nos conocemos casi todos. Vaya Govern.

Valoració:0menosmas
Per pens, fa mes de 4 anys

No ho diguem a ningú que podria ser que vingués es Fernández i uns quants xusqueros, guiats per qualcun emigrant cor-de-sabata.
No hi ha res pitjor que es forasters no integrats.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris