No ho digueu al Tribunal Constitucional espanyol però el 8 d'abril de 1995, associacions de veinats i altres col·lectius de Son Sardina i Sa Garriga varen organitzar una consulta popular sobre la construcció d'una planta incineradora a la finca propera de Son Reus.
No ho digueu al Tribunal Suprem espanyol, però a la consulta popular hi va haver urnes i paperetes. La pregunta que havien de respondre els ciutadans era «Estau d'acord amb la incineració de residus?» i les respostes possibles eren Sí, No, o en blanc.
No ho digueu als inquisidors espanyols, però els col·legis electorals varen estar situats a l'església de sa Garriga i a l'escola de Son Sardina.
No ho digueu a cap tribunal superior, però d'un cens d'unes 1.700 persones, en votaren un total de 659. D'aquestes, gairebé totes, 650, votaren contra el projecte de fer la incineradora. Només sis persones hi votaren a favor i 3 en blanc.
No ho faceu arribar a la fiscalia espanyola, però quinze dies abans, A Palmanyola i a Sa Indioteria, hi hagué consultes semblants, amb la participació de 1886 veinats, dels quals 1880 varen votar contra la incineració i només sis a favor.
Digau-ho als ciutadans del Principat de Catalunya. Als milers de voluntaris que organitzaren el 9-N, als 2.305.290 ciutadans que emeteren el seu vot en aquella consulta per la qual ara els tribunals inquisidors espanyols persegueixen vilment Artur Mas, Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega.
El que exposa el sr Martí no és un problema del que es vol decidir, és un problema de demanar a la gent el què vol fer, el què vol ser... Però clar, per entendre això fa falta l'article i llegir una mica la segona intenció i, d'això, n'hi ha que no veuen.
Per cert, aquestes consultes que el TC tomba perquè li semblen il·legals, també anul·la la prohibició de braus a Catalunya; curiosament a Canàries fa més de deu anys que estan prohibides i encara el TC n'ha de dir ni muuuuu, i ara digau que no ha estat simplement una sentència política.