nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El desgavell del PP Balear

Vàrem començar la setmana amb la notícia del retorn de José Ramón Bauzá a la política balear, o millor dit la seva intenció de tornar a ser president del partit.  Aquest anunci va causar més sorpresa al carrer Palau Reial, on té la seu el PP, que a la resta de les illes.

El dia que Maria Salom va prendre possessió del seu càrrec com a Delegada del Govern es va visualitzar la solitud de l’expresident. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria donà ordres que no se li acostés en cap moment per no passar el tràngol d’una fotografia amb ell.

Hem pogut saber que l’anunci de l’expresident no ve acompanyat de cap suport dels fins fa no gaire fidels escuders, amb els quals governava aquesta comunitat. Inclús el sector més espanyolista del partit el vol enfora. Mesos d’estratègia a Palma, Part Forana, Menorca i Eivissa, perquè ara arribi el senador Bauzá i se n’aprofiti de la feina feta llevant-los tot el protagonisme. La intervenció des de Madrid demanant seny i recordant, que ara només és hora de parlar del congrés estatal sembla que ha estat balsàmica.

No és cap secret que els dos sectors del PP, l’espanyolista i el regionalista estan immersos en una batalla de posicionaments de cara al congrés regional de l’any vinent. El sector que més suports pugui ajuntar serà el que s’imposarà.  Martínez i Company lliuren una guerra de despatxos sense treva.  Mentrestant les accions polítiques dels populars brillen per la seva absència al Parlament, consells i ajuntaments, res no se sap de la seva tasca d’oposició a les principals institucions, tots els diputats i consellers estan més pendents dels moviments interns, que no pas de la tasca legislativa.

Recordem que a Balears el PP funciona amb una mena de gestora semblant a la del PSOE a escala estatal, i així porten més d’un any!  Aquesta situació no dóna cap tipus d’estabilitat a un partit que fins fa dos anys governava tot Balears i que encara no ha superat la pèrdua de representació a totes les institucions.

No seria estrany que ara que sembla que el PP a Madrid mercè a la investidura de Rajoy recobra la normalitat, posessin ordre a la seva sucursal balear d’una forma contundent en forma de “visita de cortesia” per part de qualque membre destacat de la formació. Regionalistes, espanyolistes, Palma, corrupció... són raons més que suficients per adreçar un partit que sembla anar a la deriva.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris