algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

L'angoixa de l'examen X

A segon de batxillerat era normal que els professors citéssim constantment l'examen de Selectivitat. Tots som conscients que, encara que els continguts de les nostres assignatures no es redueixen a la prova de selectivitat, aquesta té una importància fonamental en el futur dels nostres alumnes i que cal adaptar continguts i procediments a aquesta. Aquest curs ja fa dos mesos que parlam del fet que quan facin l'examen X, selectivitat?, revalida? Que no tenim idea com serà, encara que confiam que sigui com l'anterior selectivitat... Unes afirmacions que evidentment no són gens tranquil·litzadores per a adolescents que saben que una part important del seu futur professional i vital es jugarà en una prova. I així estam alumnes, pares, mares i professors en una situació d'incertesa totalment inversemblant.

El Partit Popular mai ha destacat pel seu seny a educació sinó per tot el contrari, el normal, una vegada comprovada l'oposició de tota la resta de grups polítics, hi hauria haver estat aturar la LOMQE, cosa que evidentment no es va plantejar. En aquest sentit res de nou, ja estam acostumats que els partits amb majoria absoluta facin la seva llei d'educació pròpia sense tenir en compte res més, igual que al segle XIX es feien constitucions segon qui governava.

El govern del PP en funcions es va superar quan, a pesar que les eleccions ja havien deixat clar que no tenien el suport majoritari dels ciutadans, va aprovar un decret a finals de juliol en el qual s'establien les condicions d'implantació de les revàlides de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. A dos mesos de començar el curs qualsevol govern seriós d'un país civilitzat en aquesta situació hi hauria aturat la implantació de les revalides, i hi hauria prorrogat un curs més la Selectivitat, per tranquil·litat de tothom. Vull recordar que a Finlàndia, de la que només es recorden quan es publiquen els resultats de l'informe PISA, no existeix la revàlida al final de la secundària. El títol depèn de les notes i la feina realitzada durant el curs. Quan acaben el Batxillerat, els alumnes finlandesos fan un examen de matriculació i els específics que pugui demanar cada universitat però els finlandesos el que s'estan plantejant és eliminar-lo perquè se centra en la memorització de continguts i no en l'aprenentatge. I també perquè el doble examen, implica una major tensió per als estudiants.

El passat dimarts el Congrés va aprovar una proposició de llei per la qual se suspèn el calendari d'implantació de la LOMQE, aquesta ja ha estat una cessió important dels socialistes i partits d'esquerra que inicialment demanaven la suspensió de la LOMQE, i que a última hora van decidir rebaixar les seves exigències per incloure Ciutadans. Però la resposta del PP no ha estat precisament cercar el consens, sinó que el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo prefereix fer canvis a les revalides, mitjançant un decret llei mentre el consell de ministres ha acordat, el passat divendres, requerir la revocació dels acords de la mesa del Congrés, que van permetre la proposició de llei per paralitzar la LOMQE. És més si la mesa es nega a acceptar el vet, ja han dit que portaran aquest conflicte al Tribunal Constitucional, mentre utilitzen la seva majoria en el Senat per l'única cosa que serveix aquest cementeri d'elefants i presumptes corruptes, alentir la seva tramitació.

En definitiva a no ser que arribi d'una vegada una mica de seny al Partit Popular, els professors continuarem parlant d'un examen X que no sabem com serà mentre alumnes, pares i mares continuen  veient amb angoixa com passen els dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris