nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els guanys milionaris i la crisi

A finals d'octubre ve la tercera onada de resultats empresarials, corresponents als primers nou mesos de l'any. Cal dir que el conjunt de l'economia espanyola creixerà previsiblement per damunt del 3%, i Balears superarà aquesta previsió amb un creixement de quatre punts, segons les estimacions del Govern autonòmic. Les principals empreses han sortit de la crisi, tal i com evidencien els resultats:

A la banca:

BBVA: 2.797 milions d'euros (64,3% més)

Santander: 4.606 milions (22,5% manco)

Popular: 94 milions (66,1% manco)

Caixabank: 970 milions (2,6% manco)

Banc de Sabadell: 646,9 milions (11,6% més)

Energètiques:

Endesa: 1.305 milions (8,2% més)

Iberdrola: 2.041,7 milions (45% més)

Cal dir que el 2017 es moderarà el ritme de creixement. Algunes entitats bancàries no estan passant pel seu millor moment i els baixos tipus d'interès estan minvant el seu negoci. La construcció i els serveis estiren l'economia per la banda de l'oferta i aquest impuls té una repercussió directa en la demanda interna.

Hem d'estar contents que a les grans empreses els vagin bé les coses i apostaria per un consum conscient en equilibri amb el territori i entre agents. Que aquest creixement i aquests beneficis estimulin les empreses per invertir més, crear llocs de feina de qualitat i generar igualtat d'oportunitats entre tots els que tenim la sort de ser d'aquí. Si la teoria econòmica encara és aplicable, hem d'esperar que en els propers dos anys les taxes d'atur disminueixin i la bonança econòmica empresarial es traslladi a tots els agents econòmics. Si és aplicable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris