nubes rotas
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
13°

«La cabra tira al monte»

Comença el compte enrere. La funció ha començat en el Congrés dels diputats. «La cabra tira al monte» i, l'Espanya torna a confiar-li 4 anys més de Govern al partit que ha maquinat més de 21.178 desnonaments, ha disparat la taxa d'atur fins a ser la més elevada de la Unió Europea per darrere de Grècia, ha liderat més d'un centenar d'escàndols de corrupció i fraus, etc.

La profecia es compleix, aquest dissabte Mariano Rajoy tornarà a ser el president del Govern espanyol. Això sí, ara els populars deuen un gran favor als seus amics de «l'oposició». És així, Espanya mai deixa de sorprendre't. Quan creus que ho has vist tot; i que precisament per això, arribes a l'òbvia conclusió de què Espanya no té remei; és quan el partit en el qual s'hi han confiat la gran majoria dels vots d'esquerra des de la «transició democràtica» o, millor dit, d'ençà que Franco deixà la seva Espanya en mans dels Borbons, abans de morir; i que, a més, recull la paraula «Obrero» cedeix el govern al partit que, per altra banda, millor representa a Espanya: aquella sense remei per naturalesa, de naixement; el partit de Rajoy.

Tant és, ja no queda res d'aquell imperi espanyol que es creia poderós per haver saquejat, sotmès i xuclat l'ànima als pobles que foren durant anys les seves colònies d'ultramar. Ara, alhora que una Espanya emmalaltida, cada pic més desgastada, s'enfila cap a l'inevitable camí de l'autodestrucció a marxes forcades, la consciència del dret a l'autodeterminació dels pobles ofegats per la «marca espanya» creix per si sola. Després de molts anys de lluita en les minories i en silenci, arriben els primers brots. La consciència ha arribat i el camí està marcat. Comença el compte enrere.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris