cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Jo vaig esser d’Unió Mallorquina

16572

Ara que són passats tres anys d’ençà que empresonaren la Presidenta Maria Antònia Munar, que la condemnaren sense proves i aferrant-se a declaracions fetes d'altres imputats, els quals, davant-davant, havien pactat el cantet que farien amb la fiscalia, puc reafirmar-me en la convicció que vaig manifestar en aquestes planes el mes de març de l’any 2014.  Vaig afirmar llavors que l’entrunyellat polític, mediàtic (principalment ‘El Mundo’ i el ‘Diario de Mallorca’), judicial i policial feren passar Na Maria Antònia Munar com un autèntic dimoni cucarell.

Aquells dies, la passejaren engrillonada per menar-la de la presó fins als jutjats a declarar.  Aleshores em vaig demanar –i em torn demanar ara- quina necessitat hi havia de fermar les mans a aquella dona amb tota la premsa, la ràdio i la televisió avisada prèviament perquè la poguessin filmar.  De què tenien por si no les hi fermaven?  Que entaferràs un cop de puny al xofer, o a qualque policia, o a qualque periodista o al jutge?  Per moltes de voltes que fes llavors i que faci encara ara a aquella escena d’escarni públic medieval i inquisitorial, no he aconseguit veure-hi altra cosa més que les ganes d'escarnir i d'humiliar públicament una persona contra la qual tenien una tírria que els rosegava l'ànima amb la intenció de destruir-la no ja com a Presidenta de Mallorca i de la Unió Mallorquina, sinó fins i tot com a ésser humà.  Em vaig demanar, i encara ara m’ho deman, si jo era un malpensat i si anava errat, si era que jo no me n'entenia, de com sol menar la policia els acusats a declarar.  Vaig demanar que qualcú m’ho aclarís.  Però encara esper que ningú em demostri que allò no era de cap manera la manera normal de menar un acusat o acusada a declarar.

Aquests tres anys hem vist com és d’extraordinària i d’espectacular la capacitat que tenen de separar totalment l'individu del partit polític quan es tracta d'un partit dels seus, dels que encaixen en el règim transfranquista actual.  Per moltes de brutors que pugui haver fetes en Bárcenas si es demostren, l'estat d'opinió general que han creat en aquests tres anys és que, en tot cas, el brut era ell.  No el PP.  Heu vist la policia assaltar la seu d'aquest partit (ni tan sols quan va destruir els ordinadors per evitar que la justícia espanyola aclarís el cas) o, en el seu moment, la seu del PSOE andalús pel cas dels EREs falsos, per fer veure que se’n duien capses plenes de papers delicats, com feren amb UM, amb els periodistes esperant defora per filmar l'escena?

Ni el cas Rumasa, ni el cas Filesa, ni el cas Expo 92, ni el cas Roldán, ni el cas Banesto, ni el casGAL, ni el cas Naseiro, ni el cas Túnel de Sóller, ni el cas Gürtel, ni el cas del EREs falsos, ni el cas Nóos, ni el cas Bárcenas han posat en solfa l'honorabilitat de tot el PP ni de tot el PSOE ni, encara menys, han suposat cap perill per a l'existència d'aquests dos partits en aquests tres anys.

En canvi, amb UM, veiérem aplicar -com hem vist aplicar fa més poc temps amb CiU- a través de la suposada corrupció, un experiment que ja aplicaren al País Basc amb la violència.  Amb el concepte 'el entorno de ETA', crearen una boira de sospita enrevoltant les persones i les formacions polítiques que els feien nosa, de manera que no romania mai clar qui era dins la legalitat espanyola, qui hi era amb un peu a dins i un a fora, qui en romania ben a fora i qui era un terrorista.  No cal dir si haguessin entaferrat a molts de personatges del PP i, fins i tot, a qualcun del PSOE el mateix barret d'el entorno del franquismo', el llàtzer que n'haurien pogut fer, de la imatge dels dos partits, sobretot del primer, que –encara ara!- es nega a condemnar els crims polítics d’en Franco, del segon genocida mundial només superat en assassinats polítics pel dictador Pol Pot en tot el món de la II Guerra Mundial ençà, dada sinistra que, encara avui, aconsegueixen amagar i que la població civil de l’estat espanyol la desconegui.  Com que ni a Mallorca ni al Principat no podien emboirar ningú creant rumorologia i sospites de ‘terrorista’, feren aquí el mateix joc brut però amb la ‘corrupción’... ells!  Mirau qui parla!  

Aquest estiu hem pogut sentir les converses entre el ministre de l'interior espanyol del PP, en Jorge Fernández Díaz, i el cap de l’Oficia Antifrau catalana de Alfonso a fi de cercar fabricar proves falses per posar mal i difamar dissidents polítics de l’antiga Convergència i d’ERC.  Ja ens podem afigurar les converses que, en el seu moment, degué mantenir el ministre del PSOE Rubalcaba amb policies, periodistes, jutges i fiscals a fi de destrossar políticament UM. Aquests tres anys tothom ha vist com els mateixos fiscals que es van acabussar afamats de carn i assedegats de sang contra UM, els mateixos se són transformats en pacífics menets de cordeta, fins i tot en advocats defensors, d'una Infanta espanyola no sabem si ben emmerdada en el cas Nóos.

Com vaig fer observar fa tres anys, n'hi ha qualcun, sobretot de l'entorn de la dreta nacionalista espanyola, que, en sentir parlar dels crims del franquisme, com si en el fons se sentís ofès, prova de treure pit amb els 'pantanos':  'En Franco va fer pantanos', tenen orgues de dir, com si això justificàs cap assassinat polític del centenars de milers que va cometre el dictador sanguinari, com si les autopistes d'en Hitler justificassin o fessin de contrapès a l'Holocaust.  Per això em vaig demanar llavors i em torn demanar ara: si n’hi ha que no s'empegueeixen de dir que, amb en Franco i en Hitler, no tot varen ser assassinats i que qualcuna de bona en feren, idò amb mil vegades més motiu, almanco fins que ells no reculin, hem de dir que no tot va ser corrupció -demostrada o per demostrar- en l’obra política d’Unió Mallorquina:  Com a mallorquí i militant de base de l’antiga UM, jo estic orgullós de la protecció des Trenc, de Cala Mondragó, de  la construcció de l'autovia de Palma a Manacor damunt el traçat antic i amb la paret enmig que la fa tan segura i que ha eliminada la mortaldat que hi havia, de la Televisió de Mallorca, tancada pel PP, i de la ràdio Ona Mallorca, tancada pel PP, entre altres fites positives que hem d’agrair a l'antiga Unió Mallorquina.

Aquest partit va esser durant dècades la clau de la governabilitat a Mallorca i, de vegades, a les Balears.   Això, amb la perspectiva dels fets que hem vists aquests tres anys, no crec gens que no hagi tinguda la seva importància a l'hora d'explicar les ganes de presentar tot el partit com una cova de lladres i d'humiliar i d'exhibir la Presidenta Munar com un trofeu de caça. 

UM duia camí d’eser en petit allò mateix que era Convergència a Espanya: una morena enmig de les anques que feia massa nosa al sistema bipartidista PP-PSOE.  Aquest sistema concebia i concep com una anormalitat els oasis que li poguessin sortir dins l'estat espanyol en els quals les institucions no estiguin normalment en mans d'un dels dos partits 'normals'. 

Fins i tot la corrupció la tracten diferent segons si té els tentacles que parteixen de Madrid i hi arriben o si no: per cada vegada que heu llegits aquests tres anys els llinatges Munar o Pujol devora les sigles UM i CiU ben destacades en els titulars sobre presumpta corrupció, comptau veiam quantes de les vegades que heu llegits els llinatges Bárcenas, o Chaves en el seu dia, escrits devora les lletres PP o PSOE.  Comptau les vegades que, referint-se a en Matas, heu sentit o llegit en aquests tres anys 'el expresidente balear' amb les vegades que heu sentit o llegit 'el exministro español' (si és que ho heu sentit cap vegada).  Això ho diu tot.

Amb aquests tres anys hem comprovat com a l’estat d’Espanya, a efectes pràctics, de separació de poders, simplement, no n’hi ha.  Per això, amb la perspectiva del temps, jo vull dir, carregat d’honra i d’honor: JO VAIG ESSER D’UNIÓ MALLORQUINA.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per J. Mir, fa mes de 4 anys

No, no hi crec, amb el que crec és que quan tens un estat tan poderós al davant, si et pot esmicolar ho farà, i la nostra obligació és no deixar ni una encletxa de legitimitat perquè ho pugui fer. Si jugués net, et trauran tarja vermella, ara imagine't el que faran si jugues brut.

No me val que d'altres facin coses pitjors, del que fan els altres no tenim res més que la capacitat de crítica, de les brutors dels meus tenim la capacitat, i l'obligació, de destrucció. I si de la corrupció d'en Pujol som capaç d'albirar alguna espurna d'altruisme nacional, de la de na Munar, i la seva cúpula, per més que mir...

Valoració:1menosmas
Per @J. Mir, fa mes de 4 anys

J. Mir, com es veu que creus que ets un innocent que encara creu en la neutralitat de la "justícia" espanyola!

Valoració:0menosmas
Per J. Mir, fa mes de 4 anys

Uf, el tema és complicat.

Anem a allò fàcil, el protocol de trasllats de presos obliga a fer-ho emmanillats, ves a Son Espases i veuràs com els presos que esperen consulta d'especialista hi entren així, El tema no es tan estricte quan el trasllat és de comissaria al jutjat, però tots recordarem a en Duran del PP.

Una altra cosa és la disbauxa mediàtica, de la que no només n'ha estat víctima na Munar, la pena de telediari la se n'han enduit tots els polítics que han passat pel jutjat.

Segona cosa, l'estat espanyol ha estat bel·ligerant amb UM i CiU? evidentment, les clavegueres han funcionat a les totes, però UM i CiU tenien roba estesa, res han pogut fer, i no és que no ho hagin provat, amb ERC, PSM, CUP...

I això sense entrar en els foscos orígens d'UM un residu d'UCD, procedent del seu sector centralista, que es va maquillar de regionalista per trobar el seu espai polític, tafurs del Mississipí als que s'hi afegiren algunes persones de bona fe.

Valoració:1menosmas
Per geu, fa mes de 4 anys

U.M.- Bon lloc, sense dubtes.

Valoració:0menosmas
Per Aimeric, fa mes de 4 anys

Basta veure com en Mates i tants d'altres campen a lloure, per entendre que ha passat amb UM. Tot i això, la història d'UM és la història d'un desastre degut a la confusió entre interès públic i interès personal. Si no se n'extreuen conclusions, per no repetir les errades, mai hi haurà un centredreta mallorquinista condret.

Valoració:4menosmas
Per Tiana, fa mes de 4 anys

Companyons, jo no som espanyol, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Jo som mallorquí, com a mallorquí, català, i com a català, europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme espanyolista

Valoració:-9menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 4 anys

Ens van envair i ens van robar el nostre estat i la nostra independència. Encara que han passat 300 anys, el lladre, mai és propietari del que ha robat, el molt fill de puta l'ha de retornar

Valoració:8menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Benvolgut Jordi, tens tota la raó amb el tracte mediàtic que li donaran a M.A. Munar i Unio Mallorquina i a la guerra de clavaguera espanyola que avui més que mai practica l'estat del PP i el PSOE "siempre por el bien de España".
Un exemple, Munar i Pujol i Rajoi o Aguirre, a Pujol que s'ha vesat molte tinte i TVE i etc. encara estant sercant proves que pot ser i son, peró les han de mostrar, no baste un informe policial com a Mas o Trías, peró aquets tenian i tenen presència a Madrit, CIU pactava amb Aznar i Felipe i el que fes falta, i allá tots contents, feis el que volgueu mentras no tregui el nas la sra. Independència, ho ha demostrat el sr. Villarejo, ara tot sa capgirat i ja no sen amagan.
U.M. era molesta, peró també débil, en sortir de les illes, baste veure en Jaumet Matas per el carrer, en Mangarin en Camps, en Bárcenas, en Rato, en Cañete i Aznar que va emblanquinar tot un país, a Toni Blair ja li serquen ses pusses al Regne Unit aquí com a Franco els donen medalles.
Bé, tot aixó antes era virtual, avull día és real.
Jordi, salut i republica, cada cop més necessari.

Valoració:4menosmas
Per Arruix cap a ePPañya!, fa mes de 4 anys

arruix= CIPALL

Valoració:1menosmas
Per arruix, fa mes de 4 anys

"Arruix cap a....".- Cipayo.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris