nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Sobren funcionaris a Balears?

Els he de confessar que estic una mica fart de sentir, una vegada darrera l’altra, la fal·làcia  que ens sobren funcionaris a la nostra comunitat. Avui estic dispost a desmuntar des del punt de vista qualitatiu i quantitatiu els arguments que hi esgrimeixen aquells que aposten per aquest corrent ultraliberal.

Existeix al nostre país la tendència en identificar l’empleat públic amb una persona darrera una finestra que ens posa entrebancs cada vegada que fem una gestió a l’Administració Pública.  Tal vegada se’ns oblida que els entrebancs no els posen els funcionaris sinó les normes que desenvolupen els polítics i què els funcionaris han de fer complir.  Aquesta errònia percepció de l’empleat públic ens fa oblidar que també ho són els policies, bombers, mestres, metges, infermers, assistents socials i així un llarg etcètera de col·lectius que desenvolupen la seva tasca a les diferents administracions.  

Llavors, és coherent afirmar que ens sobren funcionaris i alhora exigir més policies als nostres municipis perquè siguin més segurs?, o més personal sanitari per disminuir les llistes d’espera?, o més llars per a gent gran i dependents?, o més bombers per combatre el foc?

Des del punt de vista numèric, sabien vostès que Balears té una de les ràtios més baixes de l’Estat respecte a empleats públics per habitants?, concretament 48 per cada mil habitants, saben quants en té  Extremadura? 82 empleats, quasi el doble que nosaltres, amb una població inferior a la nostra. Curiós, no?

Per un altre costat, no oblidem que la nostra comunitat és un arxipèlag, sense continuïtat territorial i per tant hem d’intentar dotar de serveis a les quatre illes per igual. Aquest fet seria més que suficient per justificar un nombre de funcionaris superior a la mitjana estatal, però tal com els hi he dit abans, som a la cua.

La Funció Pública necessita accions de millora, és innegable, la duplicitat de competències n’és una, no té cap sentit que matèries íntegrament transferides a les CCAA com són Educació, Sanitat, Medi Ambient…  continuïn mantenint immenses plantilles de funcionaris a Madrid.  És molt trist veure als nostres aeroports a primera hora del matí com desenes d’empleats públics i polítics locals parteixen cap a Madrid per coordinar l’acció que desenvolupen aquí sobre competències transferides.

No hem de caure en discursos fàcils i demagògics, l’Estat de Benestar està intrínsecament associat al correcte desenvolupament dels treballadors públics i mai no hi arribarà al seu nivell òptim si no assolim allò que simplement ens pertoca, ser igual que la resta, o almenys com la mitjana estatal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Yuan, fa mes de 4 anys

El cuerpo funcionarial en baleares debe de seguir creciendo ya ue es la unica salida para los hijos de los catetos que vendieron sus terrenos al turismo por una fortuna y pasaron de ser catetos pobres a pobres catetos. Al igual que los toreros los hijos no tienen ningun valor como iniciativa o ideas emprendedoras ya que no se ha producido la necesaria transformacion social. Asi que el filon que han encontrado para no acabar de camareros (unica alternativa que puede ofrecer estas islas) es dedicarse a ser funcionarios con accesos blindados por el catalan para evitar la competencia exterior (este era el miedo real de la desaparicion del requisito de catalan). A eso se le suma la adopcion de la imaginaria nacion catalana como los chicanos que pretenden ser estadounidenses.

Valoració:-1menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 4 anys

Som partidari de l'estat mínim, però que no vol dir que tinguem que ser esclaus ni colonitzats. Recoman el llibre de Xavier Roig "La dictadura de la incompetència".

Valoració:1menosmas
Per Xesc, fa mes de 4 anys

Madrid esta ple de funcionaris q no foten ni brot i xupen de L,estat. Per altre banda crec sincerament que es un gran error aquesta mentalitat tan espanyola de ferho tot funcionari . Hi ha paisos que practicament no tenen funcionaris I no passa res. Aqui es comu dir "yo me curre la oposicion (encara que siga per cambiar El paper de cul ) y ahora a vivir" I aixo es molt trist.

Valoració:1menosmas
Per Idò sí, fa mes de 4 anys

Mentre ens tenguin per una colònia no arribarem mai a tenir uns serveis equivalents a la mitjana estatal. Som, ens diuen, espanyols, però a l'hora de concedir-nos els beneficis que no s'escatimen a la mitjana d'espanyols ens tenen per indígenes colonitzats, cosa que no lleva que haguem de pagar uns imposts fora mida.I la falta de funcionaris està mal repartida. Potser en algunes administracions públiques en sobrin, però en moltes d'altres, sobretot les que han d'atendre els ciutadas i els han de solucionar diversos problemes, en falten molts. I crec que passaran molts d'anys abans que això se solucioni, si arriba a solucionar-se.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris