lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Ressituant el centre sobiranista

La negació de grup parlamentari propi al congrés ha estat un cop dur per al nou PDC (antiga Convergència). Suposarà menys ingressos, menys visibilitat i menys personal treballant per al partit a Madrid. En plena re-definició post-congrés, els demòcrates podran comptar menys de l’esperat amb els 8 diputats de Madrid per a fer-se sentir. Això els suposa, sens dubte, un repte més a la sèrie que van acumulant; consolidar i ampliar un espai electoral propi, desfer-se de la mala imatge que diferents escàndols de corrupció van provocar a l’ex-convergència, consolidar els nous lideratges al partit i per descomptat el del President Puigdemont.

Tradicionalment, Convergència va ser un partit que aglutinava persones d’origen social i polític molt divers. Realment transversal. Que alguns dels seus dirigents més destacats haguessin format part de la lluita antifranquista, va ser un fet decisiu en possibilitar la creació d’una dreta catalana lliure d’arrels franquistes. Avui, el PDC, és una peça clau en el procés sobiranista en que es troba immersa Catalunya. Atenent però als darrers resultats, haurà de lluitar per tenir un suport mes ampli sobretot entre les classes mitjana i treballadora, sent aquesta darrera, mes nombrosa habitualment a les nostres societats.

Recuperar la transversalitat que, en el seu dia va tenir Convergència i Unió, avui resulta pràcticament impossible però, des del centre fins a la dreta en l’eix dreta-esquerra, i des del catalanisme, el sobiranisme fins a l’independentisme en l’eix nacional, hi ha potencial per a recórrer. I aquesta podria ser una importantíssima contribució del PDC a l’eixamplament i consolidació de Junts pel Sí. En efecte, veient com han transcorregut els esdeveniments amb la CUP, JxSí pot resultar un instrument realment útil, amb molt camí per a recórrer. Sempre clar, que els principals partits que l’integren continuïn a l’alçada, mirant mes enllà de les pròpies organitzacions tot potenciant la participació  d’independents de procedència molt diversa, tal i com ja es va començar a fer a les darreres eleccions al Parlament. Seguir doncs, amb la vista posada en créixer, tant des del centre cap a la dreta com des del centre cap a l’esquerra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris