cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Èxit del Brexit

Des de la llunyania amb què he viscut el debat sobre el Brexit, compartesc cinc apressades conclusions:

  • És exemplar i molt positiu que les grans qüestions sobre el futur d'una nació o d'un estat es decidesquin a través de referèndums. No hi ha cap millor sistema.

  • Amb el referèndum han quedat clars una sèrie de termes que alguns polítics espanyols, a causa de la seva poca tradició democràtica havien posat en dubte. Per exemple que qui ha de decidir sobre la permanència o no del Regne Unit a la UE són els ciutadans del Regne Unit, no tota la població de la UE. Per exemple que s'ha de fer allò que vol la majoria, encara que aquesta sigui per un marge estret, fer el contrari seria estrambòtic: que la minoria s'imposàs damunt la minoria.

  • Cameron ha demostrat ser un líder democràtic honest i coherent. Ha donat la veu al poble quan ha estat necessari i ha assumit les conseqüències de les decisions preses pel poble sobirà.

  • A Anglaterra i al País de Gal·les ha guanyat l'opció de sortir de la UE. A Escòcia i Irlanda del Nord ha guanyat el 'Remain', per tant, és més a prop la independència d'Escòcia i la reunificació d'Irlanda.

  • La UE ha de caminar cap a esdevenir una vertadera unió de pobles i no només el que ha estat fins ara, una unió d'interessos econòmics dels més poderosos.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per estúpido, fa mes de 3 anys

Neus.- Tienes toda la razón del mundo mundial. El inglés y el catalán son lenguas universales, especialmente la segunda, hablándola unos mil millones de personas cada una.

Y cabe suponer que entre los catalanes hay alguno de condret, como dice el estúpido de más abajo.

Valoració:2menosmas
Per de cajón, fa mes de 3 anys

Xal.- No me he hecho ningún embolic. Ocurre, que no te gusta lo que he escrito. En caso de secesión de Cataluña, somos todos los españoles los que debemos decidir. Es de cajón. Y además, lo ha dicho el gran timonel: Tomeu Martí.

Valoració:2menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

@plusultra: si, i sobretot si tots els espanyols són com tu, ens podrirem, i ben ràpid, per contacte. Sort que al manco, no és així, i d'espanyols, com de tot, també n'hi ha de normals i condrets que respecten el dret a decidir.

Valoració:-2menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 3 anys

@neus, Irlanda es UE, vosotros catalufos pintáis poco, así que ha joderse, o a barrinar más. @de cajón y antes se deben cumplir con las leyes actuales si se quiere referendum primero que tengan los votos necesarios para cambiar constitución. Luego votaremos todos los españoles si una mayoría parlamentaria pide dicha consulta...España es un Estado de derecho. Os pudriréis siendo españoles.

Valoració:1menosmas
Per neus, fa mes de 3 anys

És patètic veure que despés del Brexit a la Unió Europea es segueix fent servir l'anglès com a llengua de comunicació (cap estat dels que queden tenen llegua anglesa, trey de Malta on és cooficial, si no m'erro) i en canvi, no es permet l'ús del català! Si això és la UE, no sé si realment és molt interessant quedar-s'hi, doncs si al cim ara que els necessitem ens giren l'esquena, potser quan ells ens necessiyin nosaltres els direm nanai!

Valoració:4menosmas
Per Xal, fa mes de 3 anys

De cajón
T'has fet un embolic monumental. Repassa lo que has escrit.

Valoració:2menosmas
Per Spainispain, fa mes de 3 anys

Som un pais i som una nació.
Independència països catalans.

Valoració:5menosmas
Per de cajón, fa mes de 3 anys

Tú mismo, sin querer, lo dices. Naturalmente, los que tienen que decidir si se separan de la UE son todos los ciudadanos del Reino Unido. Solo faltaría que fuese una parte. Todos pertenecen al mismo proyecto, y son cuatro naciones.

Por lo tanto, y siguiendo el mismo procedimiento son todos los españoles los que deben decidir si una parte del territorio nacional quiere salir de éste. Y creo que está muy claro. TODOS LOS QUE FORMAMOS LA NACION.ESPAÑOLA SOMOS LOS QUE TENEMOS QUE DECIDIR DE ALGO QUE NOS AFECTA A TODOS,D. y somos un solo país.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris