nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Diumenge, una nova cita democràtica!

Tornar a votar aquest mes de juny és percebut per molta gent com a un deure més que com a una cita democràtica,  segons les enquestes publicades aquests dies. L’electorat no està molt satisfet amb aquesta segona volta, sis mesos després, davant la impossibilitat de formar govern que hem viscut.

Una nova cita electoral que voldríem aclarís bé el panorama de les forces polítiques i tornéssim als terminis establerts per formar un nou govern, amb celeritat. Les enquestes tornen a mostrar que no hi haurà una força amb majoria absoluta. Segurament caldran pactes entre forces afins per tal de conformar aquest nou executiu.

Des de les Illes Balears contribuïm amb 8 diputats, dels 350 que conformen el Congrés. No ens podem comparar amb aquelles altres que hi aporten vàries desenes. Així i tot les enquestes es diuen que també hi haurà canvis i això pot fer més atractiva la propera cita electoral.

Les Illes, Unides podem MÉS és l’slogan electoral que pot créixer en la seva representació. Uneix forces polítiques com Esquerra Unida de les Illes Balears, PODEMOS, i MÉS per Mallorca. Unió de forces diverses, plurals, una amb història des de fa trenta anys, altra nascuda fa molt poc, una tercera amb pocs anys, quatre, que a la vegada ja ha experimentat la suma de forces d’aquí.

Una perspectiva engrescadora front a les forces de dretes, PP i Ciutadans que repeteixen el més del mateix de manera constant.

Una possibilitat de dur al Congrés una veu pròpia que plantegi treballar conjuntament amb altres forces sobiranistes d’altres nacionalitats i comunitats de l’Estat per fer front comú davant els reptes de modificar aspectes substancials del repartiment dels recursos públics.

Una pluralitat d’esquerres que enriqueix la vida política farta de majoria absoluta, del Sr. Rajoy. Un President en funcions cec i sord a la corrupció del seu partit arreu de les comunitats autònomes, incapaç de la més mínima autocrítica.

La bona gent que demana coherència i transparència als seus representants polítics. Que exigeix bona gestió dels doblers públics, farta dels robatoris en èpoques de majories convençudes de la seva impunitat.

Tenim garanties, la presència de MÉS per Mallorca amb en Toni Verger com a tercer, sabem que creu fermament en el treball en equip, amb la pluralitat i la diversitat, escoltant, respectant, acordant sense tensions i acrituds. I això és una garantia.

Una persona que creu que les Illes Balears han de tenir veu pròpia per canviar tot allò que des de l’Estat ens ve imposat. Que sabrà reclamar més inversions, repartiment just del finançament. Una persona que podrà contribuir al canvi que s’ha de donar en les polítiques estatals, amb major respecte cap a la diversitat i la pluralitat dels pobles que conformen l’estat.

La coherència, l’honestedat, el compromís que reclamam als representants públics estaran ben presents en el treball del proper diputat, Antoni Verger, si la ciutadania hi diposita la seva confiança.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris