nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Pobresa

El 2015 el creixement del PIB balear va ser d'un 3,2%, un dels més alts de l'Estat, i enguany el Govern espera créixer un 4%. La pobresa també va augmentar, aproximadament en 72 mil persones. És més o manco com si tot el poble de Manacor i tot el de Llucmajor passassin a viure per davall el llindar de pobresa. 
 
De manera paradoxal, la taxa de risc de pobresa i exclusió social va pujar el 2015, passant del 19,4% al 25,9%. És difícil i terrible quantificar la pobresa, però serveix, hauria de servir, per posar-hi remei. Si el 2014 eren 214 mil els pobres de la comunitat, ara en són 286 mil. 
 
Especialment tocats estan els joves, que registren la taxa de risc de pobresa i exclusió social més alta. I les dones. 
Massa gent s'ha quedat fora del sistema, per diferents motius. Perquè no tenen estudis, perquè no saben idiomes, perquè no poden adaptar-se als horaris que s'exigeixen, o perquè no han tengut sort. La dificultat per recuperar-nos -per l'endeutament, perquè hi ha hagut una quantitat d'acomiadaments brutal, per l'extenuació de l'actual industria turística, i perquè som poc innovadors i molt porucs, afegiria- ha prorrogat aquesta crisi de manera permanent. Per aquest motiu, hi ha ferides que són molt males de curar.  

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris