cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Votar és necessari, mobilitzar-se imprescindible

M'agrairia tenir l'entusiasme que tenen alguns dels meus amics i coneguts per votar a Units-Podem-Més o a Sobirania per a les Illes, però sóc més aviat pessimista. Al millor dels casos hi haurà un diputat sobiranista entre 350 diputats. Al millor dels casos hi haurà un govern de Podem amb els seus aliats i amb el PSOE per tal que no governi el PP, el que no està mal però evidentment cal anar més enllà . Si durant aquests anys hem vist que Podem ha deixat pel camí un munt de principis que no faran governant amb el PSOE? A la campanya electoral ja han donat moltes pistes. Realment es pot reformar l'actual estat sotmès als dictats de la Troika?

No crec que deixem de ser tractats com a ciutadans de segona i una colònia per tenir un diputat. Dit tot això sóc dels que pensa que s'ha de votar, crec és una més de les activitats polítiques que puc desenvolupar ni més ni menys. Pens que el meu vot no legitima res si la resta dels quatre anys va acompanyat d'activitats i feines polítiques molt més exigents que l'acte de votar i molt més productives a llarg termini. Segur que un diputat sobiranista pot ajudar a aconseguir els objectius i tots farem un alè si el PP deixa de governar a l'estat, però hem de tenir clar que cal treballar més enfora de les votacions i les institucions, i que el creixement del sobiranisme a les illes passa per les bases als municipis per fer feina només en les institucions si no també en el carrer, per avançar cap a la plena sobirania del nostre poble, la major justícia social possible, la sostenibilitat mediambiental i la igualtat entre homes i dones.

Com ja va dir en desembre la CUP a la seva declaració de Perpinyà la política va molt més enllà dels límits establerts pel sistema vigent de democràcia representativa – més encara de la democràcia representativa de l'Estat espanyol. Cal polititzar tot el que s'ha despolititzat i que la gent recuperi l'interès per participar i per això els partits han de demostrar que no es recorden de la gent no només per les eleccions. El sobiranisme necessita una base popular forta i organitzada darrere i encara estam allunyats de tenir-la. Hem de fer feina per construir, ampliar, reforçar aquesta base i tenir clar que el partit és un instrument, un mitjà, mai un fi en si mateix. La política institucional és necessària però la mobilització social és imprescindible.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepe García, fa mes de 3 anys

Valentí ja he dit que m'agrairia tenir el vostre entusiasme. Pens que si es pensa que Espanya no té remei el coherent és el que ha fet la CUP i no presentar-se a aquestes eleccions. Tant de bo estigui equivocat i la presentació de Sí a aquestes eleccions signifiqui reforçar la base popular al soberanisme.

Valoració:0menosmas
Per Pepe García, fa mes de 3 anys

Per començar culebra per fer-se respectar està bé començar donant la cara i no amagar-se darrera seudònims ni mentir com fas.

1 i 3.- El suport electoral de la CUP no ha aturat de créixer elecció darrera elecció (dada objectiva), tu et fonamentes en enquestes que elecció tras elecció s'equivoquen (altra dada objectiva). Ja veurem si baixa el suport electoral a la CUP però ja dic que aquesta és la seva prioritat no és el vot. Què set milions d'espanyols votin al PP no el fan un partit millor o menys corrupte.

2.- Respecte a Gràcia, l'únic que fins ara ha subvencionat en secret l'okupació és l'exbatle Trias de CiU (fet objectiu). I el que dius és simplement mentida. L'opinió oficial publicada per la CUP de Gràcia és aquesta: "Celebrem que l'ajuntament hagi desestimat adquirir l'immoble o organitzar una recol·lecta veïnal per aquest preu. Per nosaltres el conflicte capital-veïnat que ha desencadenat els fets de la setmana passada no es pot solucionar comprant la pau social amb diners públics o privats en benefici del primer. Ni per preu de mercat ni per cap. Ni un euro més a l'especulador. Hem de dir prou al sistema que beneficia, protegeix i empara legalment l'especulació amb el sól."
http://gracia.cup.cat/noticia/sobre-la-possible-compra-de-la-pau-social-en-el-cas-del-banc-expropiat

Valoració:0menosmas
Per Valentí, fa mes de 3 anys

SI no vol anar a reformar l'estat, ni amb troika ni sense troika, perquè això és una quimera que no es creu ningú, encara que n'hi hagi que ens ho volen fer creure. Espanya no té remei. SI vol anar a Madrid a reclamar el que és nostre i a crear consciència sobiranista. Per això crec que ets incoherent quan no comparteixes la il·lusió dels que donen suport a SI i al mateix temps et planys que "El sobiranisme necessita una base popular forta i organitzada darrere i encara estam allunyats de tenir-la." Començam a tenir aquesta base i en canvi tu ets "pessimista". Ja ens ho explicaràs!

Valoració:5menosmas
Per Culebra, fa mes de 3 anys

És habitual dels antisistema menysprear l'opinió dels demés.

Però les qüestions queden sense rèplica:
1. Si les CUP són tan "a peu de carrer", perquè la gent no els vota? Els votants són estúpids o ignorants?

2. Pensant en Gràcia: perquè defensam tant l'autogestió OKUPA però alhora exigim que sigui subvencionada i sense cap control per part de qui ho subvenciona? No sembla més aviat extorsió, si després anam a destruir el mobiliari urbà?

3. Per quin motiu els votants de CUP li han perdut la confiança (segons les enquestes)? Eren clarividents quan votaven la CUP però tenen una alienació mental quan hi deixen de confiar?

Valoració:3menosmas
Per Pepe García, fa mes de 3 anys

Comentaris com els teus són el circ amb el que em referia. Si vols argumentar seriosament m'avises si només et dediques a dir "boutades" des de l'anonimat, ànims de tot es pot sortir.

Valoració:-6menosmas
Per Això fa Pep, fa mes de 3 anys

La CUP feia el que sol fer: populisme.

No és que la CUP no s'esperés com funciona un Parlament, és que els seus votants no s'esperaven que la cagassin d'aquesta manera. Segons les enquestes, clar.

Sempre és més fàcil cremar contenidors del barri que tant diuen estimar, fer d'ocupa i que l'ajuntament pagui el lloger, etc.

Són tan a peu de carrer que per això tothom els vota...

Valoració:4menosmas
Per Pepe García, fa mes de 3 anys

Doncs si la CUP només es recorden de la gent per les eleccions no sé que feien alguns dels seus càrrecs per Mallorca a la Trobada Municipalista fa dos caps de setmana, per posar un exemple. Si un partit fa feina continuada i sempre té un peu al carrer és la CUP:
El que si que és cert és que la CUP no s'esperava el circ de tot el que envolta el Parlament .

Valoració:-3menosmas
Per Culebra, fa mes de 3 anys

...però els compis de la CUP ha demostrat que només es recorden de la gent per les eleccions.

Els darrers estudis fan palès que avui, si es repetissin eleccions, perdria el 70 % dels suports electorals.

Sembla evident que no ha estat a l'alçada dels ciutadans que li donaren confiança electoral.

Feis-vos-ho mirar...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris