algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El Botí(n) de 'Sa Nostra'

Qualcú va dir que la desaparició de 'Sa Nostra', en tant que caixa d'estalvis de Balears, és la pitjor notícia en l'àmbit econòmic dels darrers cent anys.

dBalears informava, en exclusiva, la passada setmana, que els directius de BMN, que inclou l'antiga 'Sa Nostra', fan comptes vendre el mont de pietat de l'entitat illenca. Probablement al banc Santander. L'operació podria no quedar aquí, i ser el preludi de la desaparició definitiva del poc que queda de 'Sa Nostra' a bans dels Botín.

El diccionari català defineix 'Botí' com a «Objectes de valor que el vencedor pren a l'enemic vençut». El diccionario de la Lengua Española parla de «Beneficio que se obtiene de un robo, atraco o estafa»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep, fa mes de 4 anys

¿La culpa de los bancos clásicos?. No queremos enterarnos. Preguntar a los directivos de la última época (operaciones fallidas incluso en EEUU), beneficios para familiares y amigos con préstamos preferentes a bajo interés, operaciones de compra de terrenos e inmuebles mediante empresas entre cuyos beneficiarios se hallaban altos empleados y directivos, etc, etc. Y de todo esto la justicia un muuuuuuu. Dicen que ya ha prescrito. ¡A otro perro con ese hueso!!!!!!!.

Valoració:0menosmas
Per Un que ho diu per dir, fa mes de 4 anys

Jo de Sa Nostra (o sigui, La Seva) ja no vull saber res. Amb el mont de pietat que facin el que vulguin, que jo, pietosament, miraré cap a una altra banda, més que res per salut i perquè el metge em recomana que no m'indigni tan sovint, que m'altera la tensió arterial i l'equanimitat.

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 4 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:5menosmas
Per Exempleat, fa mes de 4 anys

Quina pena!!!! Tot això començà pels culpa des bancs clàssics que no podien consentir que ses caixes fossin tan rendibles. A més des pocavergonyes de directius i també la deixadesa dels polítics d'economia. I ja que hi som dels falsos patrons. Aquests si que no feren res per aturar aquest desgavell. Quina pena!!!!

Valoració:6menosmas
Per Desnostrada, fa mes de 4 anys

Boníssim! I, dissortadament, exacte!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris