nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Corrupció balear, empegueït i orgullós

Les Balears varen ser conegudes arreu de l'Estat com una comunitat on la corrupció era una pràctica habitual i dintre la nostra societat.  No tan sols això, sinó que a més formava part del nostre tarannà social.  Podríem xerrar d'expresidents, consellers, un partit polític com a UM que tant va comandar durant decennis, ajuntaments sota sospita, llaunes de Cola-Cao, un iot com el Fortuna (encara no aclarit del tot), son Espases, Palma Arena i el seu ascensor al no-res, i així es podrien escriure centenars de pàgines.

Però quelcom està canviant, si es fixen, Balears no està tota sola, ara ja són altres autonomies les que ocupen l'atenció dels mitjans de comunicació, Madrid, Catalunya, Andalusia, València.  Ara a més d'un partit mallorquí hi han altres formacions polítiques implicades, PP, PSOE, CiU.  Ara no són només els nostres expresidents, també Pujol, Chavez, Griñán són investigats. I com no, també com a factor de canvi ens trobem amb una forta irrupció de nous partits polítics que duen la lluita contra la corrupció com a segell identitari. I on estem nosaltres ara?, jo els hi diré:

Aquí és on s' aplicat la pena més gran contra un polític per un delicte de corrupció: José Juan Cardona,16 anys. Aquí és on la cúpul·la d'UM es troba a la presó. Aquí és on un expresident com a Jaume Matas ha complit una condemna, i les que li poden caure. Aquí és on un magistrat des d'un petit jutjat, i aguantant tota la brutal pressió de la caverna, ha realitzat la instrucció judicial més famosa de la història d'Espanya, portant-se per davant a l'anterior Monarca. Aquí és on tres magistrades estan a punt de condemnar a l'espòs de la germana del Cap de l'Estat.

Què els vull dir amb això?, que hi ha espai per a l'esperança que finalment el Sistema ha funcionat i què igual que com a ciutadans d'aquesta comunitat ens sentíem empegueïts de ser portada per la nostra corrupció, ara també ho som però pel fet d'impartir Justícia tal com estableix la Llei.  Ara només falta veure si Espanya seguirà el nostre exemple... 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

La prevaricació dels jutges no se pot demostrar.

La prevaricació de un arbitr de futbol ès discutible per els espectadors.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

¿Quina cosa ès un delicte de corrupció?

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 3 anys

És de pura lògica: Si el partit amb més corruptes és el més votat, senyal que entre els ciutadans que voten la majoria són partidaris de la corrupció políticia: corruptes, aspirants a corruptes o admiradors dels corruptes. Això no és una situació gens desitjable per a una societat que pretén de ser normal.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris