cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Pressió a la CUP. Segon assalt

Assisteix una vegada més atònit al segon assalt de la pressió a la CUP, una vegada més un assalt ple d'emotivitat més que d'arguments polítics. Com deia un missatge a les xarxes; dels creadors de "si no investiu Artur Mas, el procés es trenca", ara ens arriba el segon episodi "us heu carregat el procés per no aprovar uns pressupostos". Un intent de xantatge continuat per part dels defensors del "processisme" que no del procés, o sigui dels partidaris d'ajornar contínuament el procés d'independència.

Què demanava la CUP que Junts pel Sí no ha estat capaç de negociar?, aconseguir més ingressos per fer uns pressuposts més socials, per solucionar problemes de veritat no simplement posar pegats. Uns ingressos que han de sortir dels més rics i de mantenir els tributs que van ser anul·lats pel Tribunal Constitucional. O sigui una línia totalment coherent amb el que sempre ha defensat la CUP, uns pressupostos socials i sobirans. La proposta va ser ben recollida pels negociadors d'Esquerra i Convergència però quan va arribar a l'executiva de Convergència es va rebutjar totalment, ja tenien l'excusa perfecta per continuar amb el seu "processisme", mentre que Esquerra i independents assumien una vegada més el seu trist paper de convidats de pedra. Encara que al cas d'Esquerra em dóna la impressió que a l'igual que Convergència el seu objectiu no és altre que esborrar a la CUP, un partit molest tant per les seves formes com per les seves idees i que de moment no han aconseguit domesticar ni introduir-ho en els acords de passadissos de la casta política. Algú, amb una mica de seny, es pot creure que el partit que fa més temps i de forma més radical està lluitant per la independència de Catalunya es vol carregar el procés independentista? No és més lògic pensar que qui es vol carregar el procés és l'oligarquia catalana que comparteix interessos amb l'espanyola i que durant anys ha viscut del lema autonòmic "Madrid ens roba" mentre donava suport a governs del PP?

El pressupost presentat per Junts pel Sí és un pressupost autonòmic més i incompleix totalment el full de ruta pactat i la declaració que va aprovar el Parlament català i que al sisè punt especificava que "el Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaria a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència." L'estabilitat parlamentària que demana Junts no s'aconsegueix presentant un pressupost autonòmic sinó complint la declaració independentista aprovada al Parlament. Una declaració que també establia l'objectiu de blindar drets socials en matèria d'habitatge, sanitat, pobresa energètica, educació, llibertats públiques i refugiats i que evidentment no es poden aconseguir amb el pressupost presentat per Junts pel Sí.

En uns mesos veurem el tercer assalt de pressió a la CUP amb la moció de confiança a Puigdemont, pensau que Junts cedirà o continuaran amb la seva campanya contra la CUP? Ja veurem però està clar que continuï o no el processionisme el procés no s'aturarà i la CUP no desapareixerà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bajoan, fa mes de 3 anys

No era el moment d'enfrontar-se per les engrunes d'uns pressupostos autonòmics. Només els esclaus es barallen entre ells per l'almoina del carceller.
Poca perspectiva i visió de futur.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquina, fa mes de 3 anys

Balears, valencians, i catalans, sempre agermanats contra es feixisme espanyolista.
Mierdalenyos, ARRUIX de sa nostra terra

Valoració:2menosmas
Per Margalida, fa mes de 3 anys

Tanmateix, el poble serà qui tard o d'hora, tendrà la paraula. Jo crec que la CUP comença a ser com a la resta de partits, tot en benefici dels càlculs electorals. Esper que quan el poble haurà votat no seguin d'aquests que diuen, el poble s'ha errat.

Valoració:2menosmas
Per Cop de falc, fa mes de 3 anys

Independentistes, me'n fot com ho faceu. La vostra obligació és posar-vos d'acord. La Història us vigila...

Valoració:10menosmas
Per Pepe García, fa mes de 3 anys

"Castella..." El que no ha complit el seu compromís és Junts. Rellegeix la declaració d’inici del procés d’independència i compara-la amb els pressupost.
Dius que la etapa autonòmica ja se ha donat per acabada, i defenses un pressupost autonòmic, molt coherent no ets.

Valoració:-4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Tot això prové del error den Mas, de no convocar noves eleccions el 9 de janer de 2016 i cedir a les demandes de la CUP.

En Mas se retirà, que ès lo que se demanava, ara la CUP ha de complir els compromisos.

Els de les CUP són uns traidors, han enganyat a uns pardals asoleiats que confiaren amb aquesta genteta antisistema.

La etapa autonòmica ja se ha donat per acabada, i ara ès hora de fer política de estat. Primer l'estat propi, i quan se tengui l'estat propi ja se aplicaran les polítiques socials que se aprovin.

Valoració:6menosmas
Per Pepe García, fa mes de 3 anys

Cavall o eugua et refrescaré una mica la història amb una dada que crec que és important. Els troians eren dins Troia i els grecs defora. Ara pensa una mica; qui és independentista fa anys i qui s'ha apuntat al independentisme fa pocs anys? No serà Convergència el cavall de Troia ?

Valoració:-5menosmas
Per Esteve Cambell, fa mes de 3 anys

El que és inexplicable des d'un punt de vista independentista és que un partit, CDC, després de més de 30 anys en el poder hagi estat incapaç de fer un pas ferm cap endavant. No es pot presumir d'independentistes (des de fa 4 anys, i encara no ho sembla) i pactar amb Madrid segons interessos aliens als Països Catalans. Ho han fet amb tots els governs i amb tots aquests nefastos personatges. A qui volen enganyar?

Valoració:0menosmas
Per Egua de Troia, fa mes de 3 anys

Perdó, l'egua de Troia.
No vull que estigueu enfadades.

Valoració:-9menosmas
Per Cavall de Troia, fa mes de 3 anys

La CUP és el cavall de Troia d'espanya dins Catalunya.
La seva missió, sabotar el procés des de dins.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris