algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Immigració, refugiats i demagògia

Ni dèficit públic, ni atur, ni terrorisme, ni promeses electorals incomplides, el principal problema sobre el qual parlarem els pròxims mesos, per no dir anys, serà sens dubte la immigració i sota les dues seves figures l'econòmica i com a refugiats.

L'estiu passat Europa va descobrir el que era una allau humana, allau que començava als països asiàtics en conflicte i arribava al mateix cor del vell continent. Durant l'hivern assistírem incrèduls a l'accionament d'un inconcebible procediment pel qual  tancàvem les fronteres gregues com a punts d’accés dels emigrants i refugiats i al mateix temps servia per expulsar a tots els que arribaven. Europa fracassa una vegada més, tornam veure la incapacitat de la UE que doni solució definitiva al problema de la immigració sigui per motius econòmics o de conflicte.

Però no és fàcil posar portes a la fam i a la desesperació, l’arribada fa uns dies d'una pastera amb immigrants a Santanyí no quedarà en una anècdota aïllada, ha sigut la primera de moltes que amb l’arribada del bon temps intentaran creuar la Mediterrània des del nord d’Àfrica cap al sud d’Europa.  La posada en funcionament dels expeditius procediments de rebuig a Grècia no atura aquesta marea humana, tan sols la desplaça cap al nord d'Àfrica, i sí, en línia recta ens trobem nosaltres com a plataforma receptora d’aquest devessall humà.

Si en aquesta incapacitat d'afrontar el problema de la immigració, li afegim el terrorisme islamista, obtenim el camp adobat perquè els partits ultradretans puguin desplegar tota la seva demagògia. Àustria, Holanda, Grècia, França o Alemanya en són bons exemples d'estats on partits polítics pseudodemòcrates  han experimentat un notable ascens, fregant en alguns casos assolir encapçalar els governs, per no parlar de Polònia o Eslovàquia on directament es neguen a complir els mandats de la UE en matèria de migració. 

Aquesta situació ens ha de posar en avís, els principals partits d'Espanya i de la resta d'Europa han d'acordar una solució de consens. El perill és imminent donat que els espais que deixen els partits tradicionals que eviten el tema, són ràpidament ocupats pels de caràcter ultradretà i recordem que la història ens ha ensenyat, que aquestes formacions no es limiten actuar sobre el tema puntual que demagògicament els fa guanyar unes eleccions, en aquest cas la immigració, sinó que estenen la seva ideologia intransigent a tots els àmbits de la societat, amb tot el que això comporta quant a pèrdua de drets i llibertats. No ho oblidem!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

No hi ha solució perque no volen.

Basta mirar la India com resolen la invasió dels emigrants de Bangla Desh. Allà són ben eficaços. I les mesures que ha pres Arabia Saudí.

Una mesura legal seria que el immigrant extracomunitari que vulgui treballar pagui una taxa de 18.000 euros per any, més els impostos corresponents i més 6000 euros per depenents. De aquesta manera les empreses contractaren treballadors qualificats, ja que si han de pagar 18.000 euros per any, el treballador ha de esser molt qualificat.

No se tracta de aturar-los a les fronteres, el problema ès que no hi ha mesures legals per expulsar-los.
A Mallorca hi ha més de 400.000 il·legals i no se n'ha expulsat cap, quan tots haurien de esser expulsats.

Cinisme dels legisladors.
Tots els que han estat diputats del estat i de la UE haurien de esser expulsats a països de on provenen els immigrants il·legals.

Ès molt fàcil, tots els immigrants il·legals, fora. La única ajuda ès donar-lis un passatge cap a lo seu pais pagat per els diputats que han permet la entrada i se han profitat del buit legal.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris