cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

12.000 signatures per repetir la consulta sobre el Born

El passat desembre, un total d'11.869 persones votaren a favor de que hi continuàs havent terrasses al Passeig des Born de Palma. Crec que havia quedat totalment clar que la condició que acceptaven els bars als que se'ls concedia aquest immens privilegi (un privilegi que no està de més recordar que perjudica greument altres bars pròxims, algun dels quals ha hagut de tancar), era que cada vegada que qualcú altre necessitàs l'espai, es retirarien les terrasses. No ho varen complir el 30 de desembre i varen perjudicar greument l'organització i la seguretat de la manifestació amb motiu de la Diada de Mallorca.

Ara, després de que la Fira del Llibre hagi estat al Born, els propietaris dels bars han romput, de nou, el seu compromís i han expressat la seva queixa i afirmen que «han perdut un 80% de recaptació», és a dir que han deixat d'ingressar un 80% del que ingressen a partir de tenir el privilegi atorgat per l'Ajuntament.

Personalment no en tenc cap dubte, m'estim més un Born ple de llibres o amb un concert de l'orquestra simfònica, que amb terrasses de bars.

I si els propietaris dels bars privilegiats no compleixen la seva part del pacte, no veig gaire difícil recollir la signatura de 12.000 (més que els vots favorables a les terrasses) ciutadans perquè es torni a fer la consulta (ara sabent que posen problemes a que altres usin l'espai públic). O demanar que se'n faci una sobre si volem un Born ocupat per terrasses de bar o per paradetes de llibres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Democràcia, fa mes de 3 anys

La democràcia consisteix en votar tantes vegades com calgui fins que surti allò que a nen Tomevet li agradi.

Valoració:-4menosmas
Per Aneu alerta, fa mes de 3 anys

I alerta, perquè això no ha fet més que començar. Aquest privilegi totalment injust del que gaudeixen alguns bars, se pot estendre fins un punt en que se facin seu el Passeig des Born i un mal dia no permetin circular a la gent que no pensa fer cap consumició. Si han tengut barra i l´incivisme per protestar perquè no volien la Fira del Llibre, també son capaços de fer-los aquest altre malifetat als ciutadans.

Valoració:4menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Es quatre millors bars que hi havia , varen tencar abans de ses terrases, sa grange Reus, formentor ,miami, i antonio, i se salva es bar bosch, bien per en Nofre,
Sa meva pregunta es per quantes valdrá sa teva signatura, si se torna votar?

Valoració:-3menosmas
Per fora, fa mes de 3 anys

Los hay que pretenden que se hagan votaciones hasta que salga la que nos guste. Se dijo si y punto. Y en cuanto a la pachanga del 31 de diciembre (nos debería provocar vergüenza recordar este hecho, ya que, seguramente, somos el único pueblo del mundo que rinde pleitesía al invasor, al bucanero, al conquistador, en definitiva), que lo hagan en el polígono o en la plaza de todos.

Valoració:0menosmas
Per J, fa mes de 3 anys

Si ho ha d,arreglar na Jhardi,encara ho espenyara mes.

Valoració:2menosmas
Per Biel, fa mes de 3 anys

Pactes són pactes. Si l'han romput, no fa falta una altra consulta; simplement, fora cadires i taules.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris