cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

L'Estat espanyol ens estafa

Aquests dies hem sabut dues dades econòmiques ben significatives:

1 - Un contribuent mitjà de les Illes Balears destina el salari íntegre de 180 dies només a pagar impostos. És a dir, ha d'esperar fins al 29 de juny per generar ingressos que, lliures de gravamen, vagin a parar a la seva butxaca.

2 - El govern espanyol va invertir una mitjana de 163 euros per ciutadà el 2015. Però mentre a Castella-Lleó hi destina 553,2 euros per habitant, a Balears hi dedica 106,8 euros, al Principat de Catalunya hi dedica 99,5 i al País Valencià, 93,9.

La primera dada és molt relativa. Si l'Administració et retorna el teu esforç en uns serveis de qualitat i en unes bones infraestructures, cap problema.

La segona dada no té res de relativa. És escandalosa. És, per dir-ho suaument, una de les moltes dades que revelen l'estafa permanent de l'Estat espanyol cap a les Illes Balears, i parla per si mateixa del tracte colonial que rebem els Països Catalans.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Per aixó fa anys que vaig dèixar de votar partits d'Espanya capital Madrit, perque tant uns com altres sempra ens foten, i dels nous no me'n refii, ancara que admet que Podemos no son com els altres, pero son molt variables, votau partits que no tenguin seu a Madrit o espanyolistas, recordau (en trobaren un boldró, totduna els convencèren) visque les Illles.
Salut i república i si es catalana millor.

Valoració:0menosmas
Per Idò sí, fa mes de 3 anys

La majoria dels mallorquins o som massoquistes, o uns collonarros o més beneits que una espardenya. On s'és vist mai deixar-se fotre d'aquesta manera tan evident? Les xifres són ben explícites. Quines altres demostracions necessitam per a reaccionar com a persones assenyades?

Valoració:1menosmas
Per W, fa mes de 3 anys

Mès exacte que Espanya ens roba

Valoració:1menosmas
Per Undetants, fa mes de 3 anys

Per aquesta raó: Units i Unides Podem Més

Valoració:-4menosmas
Per de cajón, fa mes de 3 anys

He de suponer que el "Estado Español" estafa a los españoles, entre los que me cuento, pero no a los extranjeros.

Valoració:-3menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

El que deia jo a l'altra notícia, que no només treballam fins 29 de juny per hisenda, si no que ho feim per mantenir estructures que no son a les illes.

I encara n'hi ha que n'estan contents d'això! O que ho neguen!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris