cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

El Català com a avantatge competitiu

Durant la darrera legislatura vàrem viure  un continu assetjament de la llengua catalana sobre diferents àmbits de la nostra societat. Tot i estar reconegut el català a l'Estatut com a la llengua pròpia de les Illes Balears, Bauzá i la seva gent sortejà aquest fet inqüestionable, ideant normes amb la finalitat de tornar desplaçar el nostre idioma cap a un ús eminentment col·loquial, o el que és el mateix, residual.

El TIL, la rebaixa del coneixement de la llengua a l’àmbit de l’Administració Pública, o el foment d’organitzacions de dubtosa ideologia, foren eines per dividir la nostra societat  revifant alhora el debat sobre la suposada invasió política i cultural catalana. Com si els catalans no tinguessis res millor a fer!

El que no varen tenir en compte tota aquesta mena de manipuladors i “salvapatrias”, perquè el seu odi els cega, és el futur de les noves generacions, i per tant els dels seus propis fills i néts. A una societat com la nostra, eminentment receptora de mà d’obra de tot el món,  és on entra en joc l’únic avantatge competitiu que tenim, i tenen els nostres fills, per sobre de la resta: el coneixement de la llengua catalana.

Si les futures generacions han de competir amb els nouvinguts respecte al nivell de coneixements d’anglès o alemany, sempre hi haurà forans amb més coneixements d’aquests idiomes que els nostres fills. I això també ho ha de saber tot aquell sector pudent de la nostra societat que es gasta milers d’euros en l’aprenentatge d’idiomes pels seus fills a l’estranger. Per molt que vostès es gastin en ensenyar anglès als seus fills, els dels hindús o nigerians sempre en sabran més i per tant optaran en millors condicions a qualsevol lloc de treball que els seus.

Sí, ara vostès tan sols pensen en llocs de treball de poca qualificació, però amb uns mercats laborals cada vegada més globalitzats, la competència s’estén a tots els àmbits incloent-hi l’Administració i tots els nivells empresarials.

Per tant defensar el català, és defensar el futur de les noves generacions, i és estrany veure com una minoria pel seu egoisme i radicalitat posa entrebancs al camí del futur social i professional dels nostres fills.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa mes de 3 anys

De entre todas las burradas del artículo prefiero esta:

" ... l’únic avantatge competitiu que tenim, i tenen els nostres fills, per sobre de la resta: el coneixement de la llengua catalana."

Como ven, todo lo demás no importa. No se esfuercen en enseñar idiomas a sus hijos porque " ...per molt que vostès es gastin en ensenyar anglès als seus fills, els dels hindús o nigerians sempre en sabran més"

Así que ya saben: a aprender catalán, que es " ...defensar el futur de les noves generacions"

Valoració:-1menosmas
Per IB3 en català, TV3, Esport3 i Catalunya Informació, fa mes de 3 anys

En aquests moments (devers les cinc de l'horabaixa, 4-6-2016), a la televisió en obert, fan onze pel·lícules: deu en foraster (les dels canals espanyols i la d'IB3) i una en català; però, quina casualitat!, la que fan en la nostra llengua és a TV3 i aquest canal -com també Esport3- el tenim prohibit.

Valoració:2menosmas
Per moll, fa mes de 3 anys

Països Catalans, sempre endavant !

Valoració:6menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

1h 23', 4-6-2016: per desgràcia, IB3 torna a emetre una sèrie en foraster.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris