cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Una realitat impublicable

Duc més de 25 anys vinculat d'una manera o altra al món de la comunicació. Sempre he tengut l'estranya sensació de que vivim dos mons paral·lels: per un costat el món de la informació publicada, de l'altra la veritat impublicable. Per allà on he passat, en la mesura que m'ha estat possible he procurat reduir al màxim la distància entre una i altra. Segurament per això moltes vegades el resultat aconseguit ha resultat cru. Sense cuinar.

Un exemple recent (no és el més clar, ni el més contundent) d'això que vull expressar, amb més voluntat que habilitat, ho reconec està relacionat amb dues notícies recents.

Una diu que el col·lectiu de "hackers" Anonymous ha filtrat les dades personals de 5.400 agents de la Policia Nacional espanyola que figuraven a la web d'una mútua privada on estaven afiliats, Mutualitat de Previsió Social de la Policia, Mupol.

L'altra és de fa dues setmanes i diu: ciberactivistes varen actuar contra els Mossos d'Esquadra, en concret, contra el Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME). Desenes de dades personals dels seus afiliats es varen filtrar a la xarxa, i la web i el compte de Twitter varen ser manipulats.

Si ajuntam les notícies i les contextualitzam una mica, apareix una realitat en que els ciberactivistes passen de ser els protagonistes a ser els convidats d'una realitat impublicable (perquè no tenim proves) que, amb cruesa, podríem anomenar 'guerra'.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris