nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Els espoliers

Hi ha persones que viuen entre nosaltres a les que el seu espanyolisme els cega i són capaços de negar una evidència gegantina: l'Estat espanyol maltracta fiscalment i econòmicament les Illes Balears fins a límits d'allò que al món es coneix com a colonialisme. Els espoliers són aquells que perpetren o són còmplices de l'espoliació que pateixen les Balears.

Les Illes Balears tenen un dèficit fiscal equivalent al 14% del seu PIB.
Les Illes Balears paguen prop de 3.500 milions d’euros més del que l’estat espanyol els retorna en serveis cada any.

Cada ciutadà de les Balears paga en imposts directes o indirectes, 3.500 € més dels que els hi són retornats en serveis i inversions.

Quan ets el que més aportes i les balances fiscals et situen per davall la mitjana estatal, no es pot anomenar solidaritat. És espoliació. És estafa.

Sense espoli fiscal les Illes Balears seriem una autèntica potència europea. No hi hauria 'retallades'.

Les Balears suporten inversions per part de l’Estat en infraestructures molt per davall de la mitjana.

Les Balears tenim la menor inversió en Sanitat.

Les Balears tenim la menor inversió en Educació de tot l’estat.

A les Balears pagam el preu de la benzina més car de tot l’estat.

Les Balears tenim la despesa anual per habitant més baixa en serveis socials.

A les Balears tenim el percentatge d’empleats públics més baix de tot l’estat.

L'espoliació fiscal es tradueix en retallades, en infraestructures obsoletes i en malestar per cadascú de nosaltres. I aquest malestar té uns culpables: els espoliers.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

M'agrada aquest neologisme, "espoliers", què bo!


@Miquel Angel: si, es retrata talment com dius aquell parlant de la "patria de toda la vida"... El que si és de tota la vida és que aquí no tenim un duro per les nostres necessitats bàsiques ni pel nostre benestar (tal com llista l'articulista). Això si que ha estat així sempre aquí, mentre "se suposava" que erem els de més renta per càpita (quants de noltros?) i viviem com reis (qui?)... o al manco d'ençà que estam "Espanya".

I més es retrata, ell i molts, pensant que independència vulgui dir necessàriament "Països Catalans". Mem, primer voldrà dir exactament el que diu: independència. I punt. Independència d'Espanya, i sobirania sobre els nostres recursos per poder viure be. El FLA me la du "flà"perquè es veu que per aportar-hi sóm espanyols, però per rebre-hi no ho devem ser tant.

Llavors, amb el temps, ja es veurà què convé. Potser llavors convendrà federalisme amb altres països afins... o no, qui sap! Però el que està clar és que per federar-se ho han de fer dues entitats iguals, és a dir, en el cas d'estats, dos estats independents.

Valoració:2menosmas
Per heu tenc clar, fa mes de 4 anys

Hay muchas maneras de expolio, y yo de ninguna manera voy a defender que me expolien. Sería del género tonto. Pero lo que nos expolian a nosotros va al denominado FLA, dinero de todos los españoles. Que, por cierto, los catalanes en menos de dos años se han llevado 47.500 millones de euros a interés cero. . O sea que no todo es tan majo como te lo pintan.

Hablas de independencia. ¿A qué independencia te refieres?. Llegado el caso, yo podría ser independentista total, pero sin subordinación a nadie. Supongo que no eres de los incautos que se creen que con los catalanes la cosa nos iría mejor. Si te lo crees, allá tú. Los catalanes siempre que han venido a Mallorca ha sido para sisar todo lo posible, ya que nunca han traído nada. Además, al igual que los vascos, son anexionistas, es decir: lo mío y lo del vecino. Como los conozco, te los regalo.

Valoració:-5menosmas
Per Miquel Àngel, fa mes de 4 anys

Hola "heu tenc clar", trobo molt interessants les teves paraules, millor dit, trobo molt interessant el que no dius, que és, ni més ni menys, que dónes per bons els arguments de l'article. Això és així perquè la teva única rèplica és que Espanya és "la patria de toda la vida".
Moltes gràcies, amb gent com tu, l'independentisme no pot fer més que créixer a les Balears.

Valoració:10menosmas
Per heu tenc clar, fa mes de 4 anys

Unos están ciegos de una manera y otros de la otra.

Pero unos de los que están ciegos, quieren imponer a los otros ciegos, una patria catalana que de ninguna manera aceptan. Y menos destruir a la suya. La de toda la vida. Y más, cuando algunos de ellos son extranjeros.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris