cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
31°

Defensar a especuladors i delinqüents

Les crítiques de la CUP a l'actuació dels mossos d'esquadra al Banc Expropiat ha suposat una nova onada d'insults per part de dirigents de l'antiga Convergència, que una vegada més obliden quina és la República Catalana que vol la CUP i que té poc a veure amb la seva. Una República contra el control financer i especulatiu de l'activitat econòmica i en favor de les classes populars, contra les desigualtats i en defensa dels drets socials. Una república al costat dels oprimits i no dels opressors.

El passat dilluns es va desallotjar el Banc Expropiat de la vila de Gràcia de Barcelona, un espai autogestionat amb gairebé cinc anys d'història. Per fer-ho els mossos d'esquadra van militaritzar el centre del barri durant més de vuit hores. Al Banc Expropiat hi havia una botiga gratis, una xarxa d'aliments i molts col·lectius organitzaven activitats obertes i gratuïtes pel veïnat com cinefòrums o classes d'idiomes. A partir de dilluns s'han succeït els intents per reokupar l'espai, reprimits per part dels Mossos d'Esquadra. La majoria dels mitjans de comunicació han posat el focus sobre les destrosses realitzades per part dels manifestants, no han qüestionat en cap moment la violència de part dels mossos d'esquadra i tampoc han explicat gran cosa sobre el Banc Expropiat.

El Banc Expropiat s'ubica en una antiga sucursal de Catalunya Caixa, una caixa a la qual l'Estat ha perdut 11.437 milions d'euros dels nostres impostos el que no ha evitat que hi hagi desnonat a centenars de famílies. El local va ser ocupat el 2011 i tres anys més tard va ser venut a Manuel Bravo Solano, apoderat de la immobiliària Antartic Vintage que va comprar la finca amb l'objectiu d'expulsar-ne el projecte social i revendre-la a un preu superior. O sigui nua i crua especulació. Tothom esperava el desallotjament els mesos següents però el 31 de gener de 2015 la propietat va demanar-ne la suspensió. El que ara sabem és que l'Ajuntament de Convergència es va convertir en llogater de l'espai comprant la pau social en un any delicat d'eleccions municipals i autonòmiques.

Una veïna de Gràcia va resumir perfectament el tema amb una opinió que va deixar el mal lloc a la narració que en aquell moment feia Antena 3 de violència okupa i que va ser tallada ràpidament; "El local és nostro, és públic per la senzilla raó que l'hem. l'hem pagat tots els ciutadans de peu perquè ara venen i s'ho han de treure quan només feia una cosa que era ajudar el que no fan els cabrons dels polítics..."

Per altra part divendres passat van ser absolts els dos mossos d'esquadra, acusats de fer perdre un ull a Ester Quintana. El tribunal considera que no hi ha prou proves per determinar si el que va ferir Quintana va ser una pilota de goma o un projectil de precisió i qui el va disparar. Si en un cas com aquest on s'han aportat tants elements de prova, no hi ha condemna, en quin cas es podrà arribar a fer justícia?, Quina seguretat dóna una policia que ha triat el corporativisme en comptes de la justícia i que continuarà treballant "per la nostra seguretat" tenint l'autor de les lesions a Ester Quintana entre les seves files. El que és clar és que la futura República Catalana  no pot ni ha de defensar a especuladors i delinqüents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris