algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
22°

El projecte que m’il·lusiona

No puc entendre la política com un tema de percentatges i números, que si quatre que si dos, el tres em va bé... m'hagués agradat uns partits que en comptes de comptar amb els dits haguessin creat un puny tancat, fort, ple de contingut i unitat que digui prou a un sistema que ens aixafa. Una candidatura illenca i popular com la que hem defensat uns quants al manifest per una candidatura illenca i popular. Aquest és el projecte que m'il·lusiona, un projecte per superar el marc ja esgotat de l'autonomisme, un instrument horitzontal, obert, assembleari i sense quotes de i per a les classes populars que ha de superar sigles i donar un especial protagonisme a la societat civil, a la gent que, de forma organitzada, des de la base i en el dia a dia, lluita per aquesta terra. Tot amb un objectiu clar: posar fi a la situació d'extrema injustícia que patim, amb l'espoli fiscal que en situa a la cua de la sanitat i l'educació a Europa. És evident que la candidatura de Units Podem Més no és que demanàvem. Amb una negociació fonamentada en la lluita de cadires, de percentatges, de números en la llista... Difícilment una coalició com aquesta pot ser una eina real de canvi que només pot venir des de la il·lusió de la gent del poble en una candidatura popular.

Comprenc que hi hagi companys de Podem, MÉS i Esquerra Unida il·lusionats i esper que assoleixin l'objectiu de superar al PP però per assolir objectius més ambiciosos i a més mig i llarg termini fa falta alguna cosa més que una coalició electoral com aquesta. Entenc totalment el posicionament dels companys i el respecte, tot i no compartir-ho. Estic convençut que les convergències seran moltes més que les divergències en els nostres camins en aquest moment separats.

Els que consideram que la coalició Units Podem Més no és el camí el que hem de fer és feina de bons i de veres per aconseguir el que demanàvem al manifest; una candidatura illenca i popular i aquesta ha de sorgir des dels moviments socials i les candidatures municipalistes que ja hem començat a fer xarxa. En pocs dies tenim una fita més en el nostre camí la Primera Trobada Municipalista a Sineu, organitzada per vuit partits municipalistes i oberta a totes les persones interessades en el municipalisme i en una visió transformadora de la política. On hi haurà interessants ponències sobre municipalisme, economia alternativa i participació amb Anna Gabriel, Glòria Casas, Albert Boada, Susana Moreno, Josep Maria Busqueta i Lluc Pelàez. Aquest és el projecte que m'il·lusiona i pel que estic disposat a fer feina en un camí que no és fàcil ni a curt termini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris