algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
22°

Participació ciutadana

Adesara sentim parlar representants de les institucions públiques de la necessitat d'augmentar la participació ciutadana i de no limitar aquesta a votar cada quan hi ha eleccions.

A les Balears començam a tenir alguns exemples seriosos (dels no seriosos, també). Obrir una part dels pressuposts al criteri de la ciutadania, la campanya del Consell de Mallorca 'Repensar Mallorca' o les iniciatives per fer programes de festes més populars (en el bon sentit de la paraula) van el la bona línia. Camuflar en consulta ciutadana canvis en les teves propostes electorals per defugir la responsabilitat, no hi van.

De tota manera crec que hi ha dues línies essencials per aconseguir la desitjada implicació i participació ciutadana. La primera és molt antiga: incentivar l'associacionisme, ajudar-lo. Potenciar-lo. Parlar de participació ciutadana i, al mateix temps ofegar la societat civil organitzada, és estafar. La segona línia és fer un estudi i una proposta per aprofitar les tecnologies que tothom té -o podria tenir- a l'abast, per augmentar la participació de la ciutadania en la presa de decisions que ens afecten a tots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris