cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
31°

No digueu “segona volta”, digueu fracàs

Em sorprèn que determinades formacions polítiques per amagar el fracàs de la XI Legislatura, apel·lin a un fet inexistent a l’ordenament jurídic i electoral espanyol: la segona volta electoral.

Parlar de la repetició dels comicis en clau de partit de tornada és un insult a la intel·ligència col·lectiva dels ciutadans, independentment de la seva ideologia. La inoperància del PP i les posicions inflexibles dels partits d’esquerra han desembocat en uns nous comicis, que en termes econòmics ens costaran més de cent milions d’euros, això per no parlar del cost social quant a desafecció sobre la classe política en general.

Vagi per dit que no em sembla malament el sistema electoral a doble volta, pens que és el sistema més transparent d’elecció, donat que la primera volta es fa un primer filtratge dels candidats més acceptats per la ciutadania.  Que quedin només dos candidats o llistes no significa que la resta quedin esborrats, més aviat al contrari, és quan s’estableixen les aliances i pactes de forma pública entre les dues principals  formacions i aquelles que queden fora dels nous comicis, la qual cosa suposa un màxim de transparència per a l'electorat.

D'aquesta forma els pactes són evidents i transparents, qualsevol elector d’una opció  que no hagi quedat entre les dues primeres, pot veure amb qui dóna suport la seva formació a la segona volta, sent l'elector lliure de seguir o no la recomanació del seu partit, això evitaria sens dubte les sorpreses postelectorals

El mateix podríem dir de les forces majoritàries, per tal de guanyar la segona volta haurien de fer un esforç suplementari de diàleg, alhora que els seus electors saben si els "pre-pactes" són del seu gust o no.  Què pot haver pensat un elector del PSOE en veure que la seva formació es decantava per un partit com CIUDADANOS, o a l’inrevés?

Però bé, tot això queda en un segon pla comparat amb l’intent de fer-nos creure com a normal unes noves eleccions quan no tan sols no ho és, sinó  que l’ordenament jurídic hauria de castigar força.  O vostès es pensen que si les formacions polítiques, pel fet de repetir comicis, perdessin els trenta milions en subvencions, no s’haurien posat d’acord ja fa estona?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 4 anys

No digueu “segona volta”, DIGAU fracàs

Valoració:1menosmas
Per Magí Ros, fa mes de 4 anys

Sí, fracàs, grandíssim fracàs de la política espanyola. Tant que reien de les negociacions catalanes i, ara, mira ells, no són capaços de negociar ni un café.
De fet són forasters espanyols, i què volieu ?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris