muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Si Sánchez pacta con Podemos...

El titular dels diaris continuava així: serà un presidente humillado e hipotecado.Paraules del Sr.Rajoy el dissabte 23 de gener, un dia després d'haver dit al Cap d'estat que no podia encapçalar el debat d'investidura, ja que tenia 180 diputats i diputades en contra.

El Sr.Rajoy, President en funcions, un mes més tard de les eleccions es permet fer asseveracions com la del titular, quan  sap que ell no té possibilitats de ser investit cap del govern per les Corts. La mateixa rotunditat de les seves paraules les hi podem aplicar a ell.

Si Rajoy pacta amb Ciudadanos i el PSOE serà un president humillat i hipotecat. O no? Un representant d'un partit que ha tingut majoria absoluta del Congrés i del Senat durant quatre anys, que segons les seves paraules ha solucionat els problemes de la crisi i ara el país es recupera....i resulta que la ciutadania el deixa com a força majoritària sense el suport suficient per governar!

Aquests dies veurem la segona ronda de consultes institucionals, el Cap d'estat torna a entrevistar-se amb els liders dels partits polítics. Hem vist que a altres països europeus ha passat diverses vegades. Aquí no hi estan acostumats els dos grans partits del  bipartidisme PP PSOE.

No serà fàcil arribar al nou govern espanyol. Les actituds també són importants en política, i les formes no ho oblidem. Enlloc de parlar d'humiliació, de cessions, d'hipoteques...perquè no es parla de negociació, de pactes, de programes, de polítiques econòmiques? No és dolent dialogar, parlar, en qualsevol situació i molt més si parlam de resultats electorals i possibles accions polítiques.

Des de l'actitud del Sr.Rajoy, típica del partit conservador de dretes que representa, no serà fàcil arribar a un possible acord. Ha estat dirigint la legislatura que més retallades ha fet, més agressions a la ciutadania, més doblers als bancs, més corrupció ha mostrat des de qualsevol indret de l'Estat començant per les Illes Balears, passant pel País Valencià, arribant a Madrid a la seva mateixa seu, al seu tresorer, sense oblidar altres casos investigats. Pot ostentar l'honor de ser el President més aïllat sense suports puntuals, que ha menyspreat les altres forces polítiques també les de dretes.

No sabem com anirà la segona ronda de consultes, si la situació durarà molt o poc. Allò que sí sabem és que en sentirem de grosses. Us propòs fer l'exercici que cada vegada que el Sr.Rajoy tracti així als oponents, apliquem-li les seves pròpies paraules. Quadrarà. No està autoritzat ni legitimat per donar lliçons a ningú, ni hauria de  mostrar una actitud xulesca vistos els resultats.

Tant de bo hi hagi converses serioses entre les forces polítiques d'esquerres, amb actituds fermes i voluntats d'arribar a acords. Els resultats electorals han mostrat que la ciutadania vol la pluralitat, perquè és més democràtica que les majories absolutes. Aquesta pluralitat requereix més mà esquerra, per arribar a acords hi ha d'haver cessions i no imposicions. Fins i tot acordar allò que no s'acorda.

Els exemples de governs plurals poden donar llum si hi ha voluntat d'aprendre de les experiències viscudes. Reclamem aquestes actituds als caps dels partits d'esquerres per evitar una nova cita electoral. Mentre, no passem ànsia la política és el art d'allò possible i ningú ha dit que sigui fàcil. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ja, fa mes de 5 anys

Em vaig sorprendre que el cap dels GAL encara estigui d'alta a un partit i no l'hagin expulsat. I fins i tot condicioni la seva política. En dues paraules Im-presentable.

Valoració:2menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

Tanmateix, formin el govern que formin, seguirem espoliats aquí.

Només treurem cap i viurem bé en partir d'Espanya!

Valoració:1menosmas
Per Fornalutx, fa mes de 5 anys

Barco a tot pancatalanisme .. Fora, ARRUIX de Sa Nosrra Terra ...!!

Volem es Mallorquí nostro ..!!

Catala a Catalunya ..!! Fora de ses Nostres illes !!
Mai mos sentirem des rollo politic inventat des pastissos catalans ..

Valoració:-3menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Te fixes an els detalls i no amb coses importants.
Les retallades, doblers an els bancs, corrupció, etc. són coses insignificants.

Lo important ès que cap president de Castella: González, Aznar, Zapatero, Rajoy i el siguent serà capaç de dir a la "ciutadania" que se ha perdut més del 50% de la situació econòmica i que se ha davallat almanco dos escalons. El deute públic ja se aproxima a dos bilions de euros i segueix pujant.

Qui serà el polític de dir la veritat sobre la situació econòmica?
Per ara no hi ha cap periodista que denunciï sobre aquesta situació econòmica.
Cada dia hi ha un deficit de 430 milions de euros, o sigui més de nou euros per persona i dia.
Tot aquest deute per mantenir els immigrants, gent que no mos podem permetre mantenir, però cap periodista no denuncia aquesta situació.
Ès com tenir els immigrants en hotels de cinc estrelles però de manera gratuïta.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris