muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Mentiders! Pocavergonyes!

El Govern central espanyol en funcions o sense s’ha passat més de tres mesos criticant que el Govern català també en funcions no feia res, que no investien nou president, que no tenien vots suficients, que no es dedicaven a governar, etc. Ara que són ells que no superen estar en funcions, l’únic que fan es dedicar-se a amenaçar i dir que observaran amb lupa tots els moviments del Govern català. Esgrimeixen les lleis, la Constitució, el TC i l’article 155 de suspensió de l’autonomia. Tot perquè no creuen en la democràcia, en el mandat popular, que és el nord i guia del Govern del Principat. El Govern en funcions del PP té una bona excusa per no fer-ne ni brot, ja que s’han de reunir amb els serveis jurídics per tenir via lliure i poder atacar els independentistes catalans. Esperen que la caverna mediàtica trobi proves contra els corruptes catalans, encara que hagin de cridar l’atenció amb mentides i acusacions, sobre fets que sempre han estat considerats comuns i normals, dins la falsa transparència amb què s’omplen la boca. Com que han ignorat el president català, deu ser que ja han reconegut la independència del que ells anomenen quatre províncies.

Antena 3 Notícies acusa Carles Puigdemont d’haver rebut subvencions per valor de 500.000 euros, quan era diputat de Convergència i Unió. Si les subvencions eren per a diferents projectes que es varen realitzar durant uns deu anys, un dels quals era per difondre en anglès la cultura catalana, ells diran, igual que un tal Albiol, que era per a adoctrinar sobre l’independentisme català. Tot una gran mentida! El que no diuen és que, entre el 2014 i part del 2015, AfAMMER (Asociación de Familias y Mujeres del Medio Rural) va rebre 647.225 euros de subvenció, quan la seva presidenta era la diputada del PP en el Congrés, Carmen Quintanilla, i la vicepresidenta era Cruz Ruiz Benito, regidora del PP a Nájera, La Rioja. Tampoc no parlen de les subvencions que han atorgat a la FAES, que presideix l’expresident Aznar, i que vol ser la fàbrica d’idees del Partit Popular. També han subvencionat la “Fundación Nacional Francisco Franco”.

La caverna no descansa, bussegen al twitter i cerquen piulades per poder atacar el president Puigdemont; ja ho varen fer en una tertúlia televisiva, amb una piulada que va utilitzar Inés Arrimadas el dia de la investidura i que va servir perquè Puigdemont en la seva defensa la deixàs en ridícul, demostrant-li que no coneixia el context de la notícia. És un sistema massa utilitzat pels tertulians. La darrera acusació que han fet al president, en lloc de saludar-lo i felicitar-lo, ha estat acusar-lo que s’hagi nomenat Saül Gordillo, com a nou director del grup d’emissions de Catalunya Ràdio. Presenten el nou director com a soci de Carles Puigdemont a l’empresa Nueva Utopía, S.L., dedicada a l’assessoria en comunicació, quan no presenta cap tipus d’activitat des de 2012. A més, asseguren que aquesta empresa ha rebut subvencions del Govern català. Acusen el president d’amiguisme, quan la relació actual empresarial no existeix. El Partit Popular, per boca de García Albiol, parla d’un “xiringuito para adoctrinar”

Però no parlen de la llarga llista de col·locats, formada per fills, germans, cunyats, dones, amics i coneguts de ministres, secretaris d’Estat i alts càrrecs del PP. N’existeixen centenars. Aquí en teniu una petita mostra, referida només al president en funcions, Sr. Rajoy:

El 2014, el president Rajoy havia situat, des que ocupava càrrecs dins el PP, 32 parents i amics gallecs, que gràcies a la col·locació i a les arques de l’Estat s’havien fet milionaris. Quan va ser acusat de nepotisme en els mitjans de comunicació, només va reconèixer com a amiga una persona a la qual havia col·locada de presidenta en el Parlament gallec. Deia que els altres només eren coneguts, perquè Pontevedra és una ciutat petita i tothom es coneix. Però un dia va confessar a un amic que havia tengut la intenció de col·locar un cunyat de ministre. Els ha anat situant per totes les administracions. Tomàs Iribarren, que comparteix amb Rajoy la condició de concunyat d’Alejandro Millán Mon, va ser nomenat governador civil de Pontevedra.

El darrer cas que explicaré és el d’un altre cunyat de Rajoy, Manuel Fernández Balboa, que el va col·locar, amb 29 anys, de responsable econòmic i financer de la “Fundación Cidade da Cultura de Galícia”, amb un sou de 42.000 euros. Va enfonsar la fundació, ja que tenia un pressupost inicial de 50 milions d’euros en començar les obres, i sis anys i mig després, les obres ja costaven més de 380 milions. Es va haver de paralitzar tot, després del saqueig continuat a les arques públiques.

Tenen tanta feina a fer per tenir un govern com cal, i es dediquen a actuar com a pocavergonyes i a mentir sobre un president que vol dur endavant la voluntat del poble expressada a les urnes. No fan més que augmentar l’independentisme. Quan se n’adonaran, l’independentisme al Principat de Catalunya superarà el 60%, gràcies a la seva estimulació. Després ens tocarà a nosaltres.  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa mes de 5 anys

@ marxista-leninista mallorquí

no ens copiïs contes per infants, que ja som granadets i tu de marxista-leninista en tens molt poc, si de cas falangista-franquista ;)

Al Principat no hi ha lluita entre obrers, ni entre catalans i espanyols. De fet, els espanyols d'esquerres arribats al Principat (o a Mallorca, per cert) fan via a integrar-se, que és el que fan es ben arribats amb bones intencions i implicació social i política. No es confronten amb es catalans, sinó que lluiten al seu costat.

I és a l'Espanya nacional si de cas que tenen un biaix informatiu, on sa gent es pot arribar a creure que a BCN es mengen els infants que xerren castellà, i on disparen als que onegen banderes espanyoles. Al Principat es veuen més canals de Madrid que de BCN, mentre que a Madrid només en veuen de Madrid. Les comparacions de pluralitat informativa són odioses en aquest conflicte.

Valoració:3menosmas
Per marxista-leninista mallorquí, fa mes de 5 anys

¿A quién beneficia este pacto anticlase entre una fuerza como la CUP que hasta ahora había puesto por delante los intereses populares a los nacionales? Que hayamos pasado de hablar de un pacto progresista antirecortes y con unidad respecto a la derogación de al menos, la última reforma laboral a través de un pacto PSOE-Podemos-UP a un escenario en el que cada vez más se ve como posible un pacto PP-PSOE-Ciudadanos ¿Es bueno para Catalunya? ¿Es bueno para el resto de España?¿A quién le sirve que en la mayor crisis política del bipartidismo y frente al auge de una gran marea popular que se enfrenta a los principales planes económicos del imperialismo y la oligarquía lleguen a tal acuerdo las fuerzas enemigas del pueblo?

El Estatut no era el problema

Es falso que el problema del Estatut haya sido la fuerza motriz del pueblo catalán a . Lo que sí es cierto es que desde sectores de la burguesía catalana entorno a la cual se representa la antigua CiU y ERC han utilizado como “casus belli” contra el resto de España y así enfrentar a catalanes y españoles, dividir y enfrentar a las capas populares no entorno a cuestiones de clase sino nacionales. Además, entroncando el Estatut con el déficit fiscal como “leitmotiv” han conseguido construir una falacia e introducirla en el imaginario colectivo social fabricaron un “chivo expiatorio” que encuentra explicación a la miseria creada por la burguesía catalana al conjunto de su pueblo trabajador, como así hiciera Hitler fomentando el antisemitismo es una práctica nazifascista que la izquierda no puede dejar de combatir si defendemos lo justo y denunciamos cualquier tipo de injusticia. Decimos que el problema no fue el rechazo al estatut pues las mismas encuestas que manejaba la Generalitat en el año 2010 situaban la relación de Catalunya con España y el nuevo Estatut como sexto problema para los ciudadanos de Catalunya. El 14% de las respuestas -en una pregunta con multirespuesta- apuntaron en esa dirección, por debajo incluso de la ‘insatisfacción con la política’, que se llevó el 21,3% de las respuestas, y sobre todo, por debajo del ‘paro y la precariedad laboral’, la ‘economía’, la ‘inmigración’ o la ‘inseguridad ciudadana’.1 ¿Quién estaba entonces impulsando un nuevo Estatut al margen de los intereses y prioridades del pueblo catalán? Nada más y nada menos que sectores de la burguesía monopolista catalana - por cierto muchos de ellos antes ligados al franquismo más rancio, reaccionario y nacional-católico- como la familia Lara, Godó, etc quienes el 31 de Agosto de 2005
hacen pública mediante una carta publicada en los principales medios catalanes a forzar un acuerdo entre Maragall y Mas para sacar adelante el nuevo Estatut.2 Mientras la clase política catalana se dedicaba a perfilar el proyecto de crear un marco fiscal propio de la burguesía catalana, un régimen especial insolidario con los territorios menos desarrollados de España. Mientras tanto la clase obrera catalana sufría el derrumbe d'El Carmel, deslocalizaciones en la zona franca, las pésimas condiciones del Raval y en silencio, todavía sin saberlo, el verdadero expolio fiscal del 3%.

Una Catalunya independiente o subordinada al imperialismo?

Cabe recordar que el modelo de soberanía que reclamaba en su día ERC con Carod Rovira en tiempos de negociación del Estatut era la de reclamar para Catalunya una soberanía como la de Luxemburgo, cuya soberanía termina en alguno de los despachos de Berlín.

Como ha ocurrido a lo largo de la Historia, no es la primera vez que las élites catalanas han querido separar a Catalunya del resto de España, todas ellas con resultados desastrosos para el pueblo catalán e incluso en alguna que otra ocasión en pérdidas territoriales. En 1640, como recuerda el gran historiador Pierre Vilar:

“España no tuvo a tiempo su Richelieu ni su Luis XIV. A las primeras intromisiones de Felipe II, Aragón le recordó con dureza sus viejas prerrogativas. La primera tentativa enérgica de centralización fue la de Olivares, en el siglo XVII, cuando ya se agotaba la fuerza económica y militar del centro español. Era ya demasiado tarde para ser brutal. Portugal se sublevó. Y Cataluña se ofreció a Francia.”

Efectivamente las élites catalanas prefieren entregar Catalunya a Francia, se nombra incluso a Luís XIII rey de Francia como conde de Barcelona. Esto no dejaría de ser anecdótico si no fuera por las implicaciones que tuvo para el pueblo de Catalunya de la época: los abusos de las fuerzas militares francesas a la población se sucedían a diario, la presión fiscal a los pequeños comerciantes y campesinos pasó a ser insostenible para el pueblo catalán. Cuando en 1659 las tropas de Carlos II liberaron Gerona, fueron recibidas por la población harta de la ocupación real francesa al grito de “Visca Espanya!”. Como es bien sabido, en 1659 con la firma del tratado de los Pirineos Catalunya pierde el Rosselló donde a partir de su incorporación a la corona francesa fue reprimida toda expresión cultural, lingüística y autonomía mientras que en España se mantendría hasta la llegada de los borbones en 1714.

Ya en el s.XX en plena guerra civil española ERC a la cabeza con Pi I Sunyer llegó a negociar una rendición por separado con el bando fascista a través diferentes potencias (sobretodo Inglaterra) y actuó como delegado local del golpe del general Casado que terminó por truncar las esperanzas populares de seguir defendiendo la República del Frente Popular.

Podemos ver así, a lo largo de todo el recorrido histórico que si bien los intentos de separar al pueblo catalán del resto de España han sido obra exclusiva de las élites feudales ayer o de sectores de la alta burguesía de hoy, el sentimiento y los intereses populares se han situado siempre a contracorriente, incluso hoy, después de más de 30 años de ingeniería social a través de una educación en manos del nacionalismo, medios divulgadores de mitos como el “Espanya ens roba”, subversión de la Historia propia de Catalunya, etc no han conseguido que una mayoría del pueblo catalán apoye un proyecto de ruptura territorial dirigido y planificado por élites económicas y políticas regionales.

De nuevo, aunque pretendan hacernos comulgar con ruedas de molino de que España y Catalunya somos tan diferentes, todo lo que se decide en Barcelona lo vamos a padecer el conjunto de los españoles y todo lo que se pacte en Madrid lo van a sufrir por igual el conjunto del pueblo catalán.

Todos los comunistas junto con las demás fuerzas progresistas y populares de España debemos izar en estos momentos de graves ataques al bienestar de nuestras condiciones de vida la misma bandera, la bandera de la unidad contra los recortes, unidad frente al enemigo en común que nos ataca y que ahora mismo pretende dividirnos y enfrentarnos unos a otros para forzar un gobierno nacional a su medida. Unidad, unidad y unidad popular es la única que permitirá que avancen nuestras fuerzas amigas y recuperar todos nuestros derechos.

Valoració:-1menosmas
Per arruix, fa mes de 5 anys

TEYCO. ¿sabeu que es aixó?. Cada moment surt aquest nom.

TEYCO i mes TEYCO.

Valoració:-1menosmas
Per de asco, fa mes de 5 anys

Vas molt sobradet, lladonet.

Pero jamás has abierto el pico, siquiera sea un instante, para denunciar los presuntos atropellos de esta larguísima familia donde todos los hijos eran "valientes", sin olvidarnos del padre y la madre. Hay silencios que son repugnantes.

Por cierto, en Méjico a los pequeñitos se les llama "chapos".

Puigdemonio, se le llama por ahí. Y por lo que leo, también está, presuntamente, "pringao".

Valoració:-5menosmas
Per Ropit, fa mes de 5 anys

Diana de ple!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris